Första egna matstolen


Äntligen har den här matstolen från Ikea flyttat hem till oss. Matstolen fick Nora av sin mormor innan hon föddes men den varit hos min morfar och mormor till den behövdes.

Ju större Nora blivit ju mer mat äter hon och grisar ner. Därför kände jag att det vore bra om hon hade en bestämd plats där hon åt.  Dessutom är det bra övning för att lära sig sitta vilket hon lär göra inom en snar framtid.


Innan jag fick matstolen har N suttit i babysittern. Ingen bra idé. Det blir väldigt kladdigt att ha henne där. Trots att jag har haft handdukar, haklapp så är det mat överallt. Det har faktiskt blivit skillnad sedan vi gick över till matstolen samt bytt från tyg till plasthaklapp. Det bästa är att jag slipper tvätta babysittern efter varje måltid.

Hon verkar vara nöjd med matstolen. Vilken skillnad att ha en egen stol och framför allt sitta lite högre där hon kan se mer.

Hemmagjord hallonkräm


Idag har jag gjort hallonkräm. Hallonkrämen kommer jag ha som mellanmål tillsammans med gröt. Kommer göra krämer på andra bär som jag hoppas ska falla damen i smaken. Receptet jag använde mig av hittade jag i en av böckerna jag fått från bvc. 

Här länge funderat på vad jag ska ge som mellanmål och kom över ett recept på kräm som jag ville prova. Anledningen till att jag ville göra egen är för att det är mindre socker när man gör den själv än köpt kräm.

Från början hade jag tänkt göra jordgubbskräm. Den blev gjord men när jag skulle visa sambon råkade dottern sparka till burken med krämen och krämen hamnade på golvet. Så det blev ingen kräm den dagen. Idag gjorde jag mer som slutade bättre än så länge *peppar peppar*.

Recept (hämtat från barnmat - råd och recept)

1-3 portioner
1 dl bär djupfrysta eller färska
2 tsk potatismjöl 
2 dl vatten
2 tsk socker

Gör så här:
  1. Tina bären om de är djupfrysta.
  2. Koka upp en del av vattnet (resten används till potatismjölet)
  3. Blanda redningen och tillsätt alla ingredienser när vattnet kokar. Låt det sedan svalna.
Jag blev supernöjd med resultatet och även Nora gillade det tillsamman med gröt. Skulle rekommendera andra art göra receptet.

Sittdelen till vagnen invigs


Idag har jag fått se världens lyckligaste dotter. Hon har upptäckt sittdelen i till vagnen. 

Sambon och jag har pratat lite om att eventuellt byta del. Men vi har känt att hon borde kunna sitta bättre innan vi byter del. Då det kan vara kul för Nora att kunna se mer under åkturen i vagnen provade vi att byta del. Ojoj så glad och nöjd Nora blev och den var inte så tokig för henne. Jag tror att den kommer bli riktigt bra för henne.

För att inviga vagnen tog jag en kort promenad innan kvällsmålet. Vilken skillnad det måste vara att kunna se mer av omgivningen som susar förbi vagnen. Hoppas hon kommer vara lika nöjd under fler promenader. 

När bytte ni andra från ligg till sittdel? 


RSS 2.0