mammaledigheten snart över


Om några dagar är min första period av mammaledigheten över. En period som har varit både jobbig och underbar. Men det är väl så det ska vara som förstagångs föräldrar. Första perioden av mammaledigheten har varit 7 månader. Andra cirka 3 månader beroende på när Nora får förskoleplats. Första perioden har gått så fort kan knappt fatta att hon föddes för 7 månader sedan. 

Jag kommer börja arbeta den 2 maj då sambon får på pappaledighet. Något han har gått och väntat på. Jag vet att det kommer bli bra men kommer sakna henne om dagarna. Vi har inte varit ifrån varandra några längre stunder tidigare. Kommer säkert bara vara jag får det lite jobbigt i början. Sambon kommer få en del att vänja sig vid. Men jag vet att det kommer bli bra. Han fixar allt! 

Jag kommer inte alls gå och längta till att gå hem till skrutten igen. 3 månader kommer gå väldigt långsamt bara för att jag väntar på något. Är glad att jag får träffa henne när jag kommer hem och på helgerna. Det är alltid Något!

Svalare ytterkläder


Våren är på väg och det har fått mig att fundera över hur jag ska klä Nora. Jag vill ju inte klä henne för tunt så hon blir kall. Än så länge är hon inte så aktiv utan sitter still i vagnen under promander. Även att hon sitter still kan det vara bra att hon är skyddad mot kyla.

Innan jag bytte till sittdelen var hon skyddad från vind. När hon sitter i sittdelen är det viktigare att hon har ordentligt med kläder då hon inte är skyddad på samma sätt som i liggdelen. Men är supernöjd med att vi bytte då Nora verkar så nöjd med att kunna se mer ute. 

Vinteroverallerna och åkpåsen är nu för tjocka och behöver bytas ut. Därför var jag på jakt efter någon jacka eller tunnare overall. Gjorde flera fina begagnade fynd (som ni kan se på bilden). 

Från rygg till mage


Och jag missa när det hände! Jag hade lämnat Nora hos sambon i sängen för att gå till tvättstugan. Under tiden jag var i tvättstugan passade Nora på att ta steget och vända sig från rygg till mage och tillbaka.

Jag blev förvånad över att hon helt plötsligt hade tagit steget och vänt sig till mage. Men och andra sidan har Nora varit nära att vända sig flera gånger. Det har bara varit att ta det där sista steget. 

Idag fick även jag se henne vända till mage och tillbaka. Jag blev så stolt över att få se hennes nya framsteg. Nästa steg är att lära sig krypa. Vart tar tiden vägen? 
RSS 2.0