Graviditetsvecka 36

Välkommen vecka 36 ❤ Bild ifrån (35+2)
 
Kroppen: Gravidmagen börjar sjunka vilket innebär att det blir lite lättare att andas. Många upplever att de behöver kissa oftare än innan som beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Vissa läcker råmjölk ur brösten även att bebisen inte är född. Barnet får sin näring genom moderkakan, därför är det bra att äta nyttigt och varierat.
 
Bebisen: Fostret börjar göra sig redo inför förlossningen, genom att den tränar sin andning.  Nu kan du märka av att barnet har längre perioder av sömn och aktivitet. Den rör sig lika mycket som tidigare men har mindre yta att röra sig på, vilket gör att rörelserna känns mer. Du kan nu känna svepande rörelser istället för puffar. Vilket innebär att du nu kan se en armbåge eller en häl som putar ut mot huden. I vecka 36 lägger fostret på sig 14 gram fett varje dag, och väger cirka 2,6 kilogram och är 45 centimeter. Fostervattnet mängd minskar eftersom att gravidkroppen absorberar delar av det.
 

Tankar om föregåengde vecka: Den här veckan har känts tuffare än vanligt då jag blev förkyld i början av veckan. Energin brukar inte vara helt på topp men att dessutom vara förkyld förbättrar inte tröttheten. Givetvis blev både jag och sambon sjuka ungefär samtidigt. Med andra ord har vi legat och snorat ikapp här hemma. I mitten av veckan började jag få tillbaka energi till att göra saker. Den lilla har rört sig lika mycket som tidigare men tycker att de börjar kännas mer och mer för varje vecka som går. När energin var tillbaka passade jag på att göra lite mer. Känner fortfarande att vila är ett måste efter att jag har gjort ansträngande saker.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0