Pappas pojke av Emelie Schepp

En sommarkväll ringer Sams sexåriga son till hans mobiltelefon och är helt skräckslagen. Det är någon i vårt hus berättar han. Att få ett telefonsamtal från sin egen son som är skräckslagen kan få vilken föräldrer som helst att känna sig maktlös. När Sam kommer hem är sonen inte där och det är det sista han ser av sin son på ett bra tag. Den sexåriga son är spårlöst försvunnen och han har ingen aning om vad som hänt.
Åklagaren Jana berzelius leder förundersökningen av det komplicerade fallet. Till sin hjälp har hon kriminalkomisarie Henrik Levin och kriminalinspektören Mia Bolander. Tillsammans försöker de komma underfund med vad som ligger bakom pojkens försvinnande. När de börjar närma sig sanningen blir utredningen mer personlig för Jana. Hon inser att det är mycket bråttom att hitta pojken. Samtidigt vill Danilo Pena att Jana ska besöka honom i häktet. Till en början vägrar hon att träffa honom men ändrar sig sedan. När hon träffat honom hamnar hon i en kamp mellan liv och död. Hon upptäcker att det inte finns så mycket hon kan sätta emot Danilo Pena, hur mycket hon än vill skydda de i sin närhet.
 
Pappas pojke är fjärde delen i serien om åklagare Jana Berzelius. Jag fastnade direkt för hennes serie när jag läste första delen och velat fortsätta att följa hennes resa. tidigare har jag känt att böckerna har blivit bättre och bättre men just pappas pojke är inte en av mina favoriter. 
 
Redan från början kastas läsaren in i fallet och det är inget enkelt fall för Jana Berzelius. Även att boken inte var den bästa ville jag ändå veta hur den slutade och läste ut boken på två dagar. Dessutom tycker jag det är spännande att få reda på mer om vem Jana Berzelius verkligen är. Det är lite som Emelie Schepp själv sa under författarträffaren: "de speciella och lite udda karaktärerna fastnar enklare hos oss läsare".
 
Tyckte även det var lite mer spännanade att läsa boken efter att jag fått reda på vart Emelie Schepp fått sin inspiration till den här boken. Enligt henne själv fick hon inspiration från när hennes son försvann. Vem som helst som är förälder kan ju tänka sig hur det kan kännas. Man grips av panik och det är inte alla fall som slutar lyckliga många barn försvinner och kommer aldrig tillbaka.
Slutet på boken var inte riktigt vad jag hade väntat mig. Trots att del 4 inte var min favorit hoppas jag på att få läsa fler spännande böcker om Jana Berzelius. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0