Nyinförskaffade böcker

Idag har jag varit och fyndat begagnade böcker. Sambons mormor ville bli av med lite böcker så passade på att titta över om det kunde vara något för mig. Hittade ett par böcker som kan vara intressanta att läsa. Större delen av bokhögen består av deckarböcker. Även att jag har hittat favoritdeckar serien (Hammarbyserien) så måste jag vidga min vyer för att hitta fler intressanta böcker.
Att skaffa nya böcker till hösten och vintern är perfekt, då det kan bli att läsa mer under de mörka perioderna. Hur härligt är det inte att mysa ner sig med en filt i soffan eller fotöljen med en bok? Helt perfekt för den som älskar att läsa böcker skulle jag säga.
 
Lista över böckerna
Himmel och helvete: Mord i Knutby av Terese Cristiansson Det här är berättelsen om vad som verkligen hände i Knutby, som är Sveriges lustigaste kriminalhistoria någonsin. Det handlar även om hur stor makt religionen kan ha över människan, och hur den förstör alla moraliska gränser.
En man som heter Ove av Fredrik Backman Ove är en man på 59 år som kör Saab, som enligt honom själv är det självklara bilvalet. Grannarna i området där han bor kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Han själv anser att han inte är bitter, bara att han inte går runt och flinar jämt. Bakom allt detta så finns en stor sorg inom honom, men detta förändras när de nya grannparet flyttar in. 
Minnet av en smutsig ängel av Henning Mankel 1904 lämnar Hanna Lundmark ett fartyg som lagt till i Portugisiska Östafrika. Av en ren slump blir hon ägare till största bordellen. När hon sett hur de prostituerade blir behandlade blir hon upprörd. Hon vill hjälpa dem men det blir svårare än hon trott.
Den döende detektiven av Leif G. W. Persson Lars Martin Johansson är en föredetta chef för rikskriminalen och en mycket duktig sådan. Nu är han pensionär och lever ett annat liv. Johansson har åkt för att uträtta några ärenden. Men inser att han måste få i sig någon energi och stannar vid Sveriges bästa korvkiosk. Tre dygn senare vaknar han upp på intensiven på Karolinska sjukhuset, då han drabbats av en blodpropp. Samtidigt som han ligger inne på sjukhuset kommer hans gamla liv ikapp honom. Det är ett 25 år gammalt mord på en nioårig flicka. Som han blir mycket intresserad av.
 
Den hedervärde mördaren av Jan Guillou Två pensionerade militärer har nyligen mördats, kan det ha ett samband? Carl Hamilton, Joar Lundwall och Åke Stålhandske får sätta tänderna i de här fallen. De hittar snart intressanta fynd i hemlighetsstämplade arkiv. De leder dem till nordnorska ishavskusten.
Vita nätter av Ann Cleeves Det är midsommar på Shetlandsöarna den dag då solen aldrig går ner. Precis vid vattnet ligger Herring Galler, där det förbereds för en vernissage. Polisen Jimmy Perez är också inbjuden. Det är glest med besökare trots många inbjudningar. Det anländer en okänd man, som går fram till en målning och börjar gråta. Perez tar mannen åt sidan och pratar med honom, men det framför aldrig vem mannen är. Helt plötsligt är han försvunnen. Nästa dag hittas en man mördad med en clownmask för ansiktet.
Djup av Henning Mankell Året är 1914, då första världskriget härjade. Lars Tobiasson-Svartman har fått ett miltärt uppdrag nämligen att undersöka en farled i östgötska skärgården. Egentligen letar han efter en punkt där hans lod aldrig når botten. Lars Tobiasson-Svartman har ett starkt kontrollbehov. Vissa saker kan han inte kontrollera som när han möter en kvinna som bor ensam på ett skär. Även att han är gift ger han sig snart in i ett förhållande med denna kvinnan.
Svinalängorna av Susanna Alakoski Leena har två bästa vänner Åse och Riitta. Åses pappa super inte, men det gör hennes mamma. Riittas pappa däremot är full istortsätt varje dag. Det här äre ett nybyggt samhälle i Ystad under 60-talet då samhället består av invandrarfamiljer och låginkomsttagare. 
 
Rött stoft av Ann Cleeves En ung arkeolog gör utgrävningar på Whalsey och hittar en människa. Kan skallen vara ett fornfynd av senare datum? Det skjuts inom kort en äldre kvinna i en mystisk olycka. Jimmy Perez som är polis kallas till platsen. Mima Wilson var en enstöring men hade reagerat annorlunda på fyndet. När Perez inleder en förundersökning bland befolkningen upptäcker han två släkter som legat i fejd. Jimmy Perez inser att gamla hemligheter måste fram om mördaren ska kunna förhindras att slå till igen.
Sandmannen av Lars Keppler En kall vinternatt i Stockholm hittas en ung man gåendes på en järnvägsbro. Mannen är väldigt nerkyld och har legionärssjukan. När han läggs in på Södersjukhuset kommer det fram att han är dödsförklarad. Mannen skulle varit seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps. Vart har den här mannen befunnit sig sedan han blivit dödsförklarad? Mannens återkomst innebär att han kan ge ny information om det gamla fallet.
När döden kom till pemberley av P.D James Året är 1803 Mr Darcy och Elisabeth har varit gifta i sex år. De har även skaffat sig två pojkar. Elisabeth känner sig lycklig med sitt liv trots att hon har sin syster sjutton mil bort. Under höstbalen kommer det objudna gäster och det blir gräl. När balen börjar gå mot sitt slut kommer det en hästvagn ur skogen. När hästvagnen stannar kastar sig objudna gästen Lydia Wickman ut och skriver - Min man är mördad! och spelet kan börja.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0