Gideons ring av Carin Gerhardsen

En tidig lördagmorgon i juni hittar Hammarbypolisen en förvirrad naken kvinna i 18-årsåldern, utanför pianoteknikern John Gideons dörr. Johns grannar påstår att han skulle han hålla på med skumma affärer med
yngre tjejer. Flera av hans grannar har nämligen sett att det kommit
och gått flera unga tjejer och dragit slutsatsen att han kan vara pedofil.
När det ringer på hos John är det ingen som öppnar och inom några
dagar börjar det lukta från hans lägenhet och polisen tar sig in i
lägenheten för att kolla läget.
 
Fallet hamnar på Conny Sjöbergs och hans teams bord. De får inom
kort reda på vem flickan är och det kommer fram att samma kväll som
händelsen ägde rum hade hon varit på fest med skolkamrater.
 
Petra Westman, som själv blivit våldtagen anser att John Gideon är den
skyldige. Jamal Hamad och Conny Sjöberg misstänker sexuella över-
grepp och försöker att koppla samman med övergreppet på Petra. Odd Andersson misstänker kamraterna som var med på festen och Gerdin går som vanligt sina egna vägar för att nå fram till ett resultat. Jens Sandèn har mest fokus på sitt barn Jenny och barnbarnet Majken. Ju mer de får reda på ju mer intressant blir fallet.
 
Gideons ring är Carin Gerhardens femte del i Hammarbyserien. En deckarserie om Conny och hans kollegor vid Hammarbypolisen. En lysnade fortsättning på Helgonet som tarvid där den slutade och tar upp det pågående fallet med petras våldtäcksman.
 
Att jag gillar Carins Gerhardsens böcker om Hammarbypolisen är nog inget ni kan missat vid det här laget. Hon har blivit en stor favorit bland deckarförfattare och sträckläser mer än gärna hennes spännande böcker. För varje bok jag läser blir jag mer och mer intresserad av att läsa mer böcker om Hammarbypolisen. Det jag gillar med hennes böcker är att de är lättlästa och väldigt spännande.
 
Gideons ring är lätt och välskriven och mycket spännade. Det är otroligt svårt att lägga ifrån sig boken då man hela tiden vill veta vad som händer huvudpersonerna och med fallen som pågår. Fallet med den unga flickan är väl uppbyggt. Stort tack för en lysnade uppföljare om Hammarbypolisen.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0