Barnmorskebesök sista trimestern #4 (extra koll)

Sist jag var hos barnmorskan såg hon att bebisen hamnade under under SF-kurvan. För att vara på säkra sidan ville hon prata med de på ultraljudet för att se om det skulle bokas in ett extra ultraljud. Jag skulle bli kontaktad så fort de hade ett besked. Den veckan hörde jag inte ett ljud och veckan därpå hade barnmorskan semester. När jag inte hörde ett ljud blev jag lite nervös och tänkte att allt kanske var bra. När Barnmorskans semestervecka var över blev jag äntligen kontaktad av ultraljudsavdelningen. De hade pratat med min barnmorska och ville boka in mig på ett extra ultraljud redan dagen efter. Jag sa att det passade bra att komma dagen därpå och fick sedan en beskrivning till ultraljudet då jag inte varit där tidigare.
 
Det var inga problem att hitta till ultraljudet och fick sitta i väntrummet ett tag och vänta på min tid. Medan jag satt där och väntade rullade tankarna runt och jag var nervös över vad de skulle komma fram till. Det kändes skönt när jag äntligen fick komma in till patientrummet.  
Jag fick genast lägga mig i patientstolen där jag fick kallt gel på magen och så var undersökningen igång. Hon tittade på alla måtten men det var svår mätt eftersom att bebisen ligger så långt ner med huvudet. Hon passade även på att titta efter vad det var för kön - det var verkligen lättare sagt än gjort. Bebisen ville inte samarbeta och var otroligt envis med att ha benen ivägen. Dock kunde hon se en liten antydan på att det kunde vara en tjej, precis som min magkänsla säger. Ska bli spännande och se vad det blir för kön vid födseln. Lite tråkigt att hon inte kunde se vilket kön det blir men det är bara och fortsätta att vänta och se.
 
När jag låg på rygg blev det inga bra mått och hon konstaterade att bebisen var mindre. Därför passa hon på att kolla så att barnet fick näring genom navelsträngen och den fungerade precis som den skulle. Det lugnande ner mig en del. För att se om det var lättare att mäta måtten fick jag lägga mig på sidan. Måtten hamnade då precis på -21 vilket var gränsen innan barnet var förlitet och innan de gör något. Men då allt annat fungerade som det skulle och barnet mådde bra så var det ingen fara. För att de ska vara säkra på att allt är som det ska fick jag en ny tid om två veckor.
 
Det kändes otroligt skönt att veta att barnet mådde bra. Däremot kommer bebisen att vara lite mindre än genomsnittet när den föds, den kommer väga strax under 3 kilogram. Vilket kanske inte är så konstigt då även jag vägde strax under 3 kilogram när jag föddes. Det kunde vara så att det är genetiskt men så länge barnet mår bra så är jag nöjd. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0