Barnmorskebesök sista trimestern #3

 
Idag var det återigen dags för ett återbesök hos barnmorskan. Dagens planer var att skriva en sammanfattning av graviditeten hittils till förlossningen samt att se så barnet låg med huvudet nedåt. Vi började med att gå igenom hur graviditeten varit hittils. Vad barnmorskan hade sett har allt varit normalt dock lite problem med kräkningar och foglossning. Barnmorskan sa inget om att jag kräktes eftersom det inte skedde dagligen och jag hade följt kurvan så det var inga konstigheter.
Passade på att ta upp  bedövningen kring förlossningen och barnmorskan sa att jag kommer få ganska mycket hjälp under förlossningen så det inget jag behöver fundera jätte mycket över. Det ända som var bra var att jag var påläst om vad det finns för bedövningar så jag vet vad de pratar om. Det kändes väldigt lugnande då jag funderat en hel del kring just bedövningen kring förlossningen.
 
När vi gått igenom sammanfattningen var det dags att lägga sig på britsen för att undersöka den lilla. Barnmorskan börjar att ta SF-måttet för att se så tillväxten följer kurvan. Det visade sig att jag hamnade under kurvan det innebär att jag kan behöva gå på ett extra besök på ultraljudet innan förlossningen. Det är för att kontrollera mer så allt är som det ska då jag hamnade under kurvan. Barnmorskan skulle återkomma under veckan om jag skulle gå på ett nytt ultraljud. Därför håller jag tummarna för att det blir ett nytt då jag skulle kunna få reda på könet.
Det var nu dags att kolla så bebisen låg med huvudet nedåt. Barnmorskan började med att känna med händerna vart huvudet låg men för att vara helt säker hämtade hon en ultraljudsmaskin. Det visade sig att huvudet låg nedåt. Vilken lättnad!
 
SF-mått: 31
Blodtryck: 110/75
Hjärtslag: 140 slag / minut
 
Barnmorskan sa även att det var länge sedan hon såg någon med så bra järnvärde.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0