Välkommen vecka 37

 Välkommen vecka 37 
 
Kroppen: I vecka 37 fortsätter problem med sömen och det kan vara svårt att sova bekvämt. Förlossningen närmar sig med stormsteg och kan sätta igång tidigare eller senare än beräknat. Det är få som föder på det beräknade förlossningsdatumet.
När barnet sjunker djupare ner i bäckenet kallar barnmorskan att huvudet blivit fixerat. Vilket betyder att huvudet inte går att rucka på uppifrån. Det är väldigt vanligt att känna förvärkar, livmodern blir hård och slappnar av. Förvärkar ska inte göra ont.
Kontrollerna hos barnmorskan är nu varje eller varannan vecka. Det är vanligt att gå igenom förlossningsbrevet som skrivs med hjälp av din barnmorska. Förlossningsbrevet är en sammanfattning av din graviditet i mödravårdsjournalen. 
 
Bebisen: Bebisen är nu cirka 49 centimer och väger 2,8 kilogram. I och med att utrymmet för bebisen har minskat känner du nu annorlunda rörelser än tidigare. Den knuffar och bökar istället för att sparka och slå. Du bör känna barnets rörelser dagligen. Barnet fortsätter att öva på att andas genom att andas in fostervatten. Barnet fortsätter att bygga upp sitt immunsystem. Immunsystemet stärks av bröstmjölken som innehåller mycket näring och antikroppar. 
I vecka 37 är barnets huvud 9 centimeter i diameter. Kroppen börjar även tar form genom fett som lagrats. Om du skulle få värkar i den här veckan skulle barnet få födas fram.

Tankar om föregåengde vecka: Under vecka 36 har jag sovit en hel del, som jag gjort i perioder under graviditeten. I början av veckan besökte jag barnmorskan och fick reda på att bebisen ligger med huvudet nedåt. Det var en stor lättnad såg inte fram emot att behöva göra ett vändingsförsök. Besöket visade även att jag inte följde kurvan. SF-måttet hade hamnat under kurvan och barnmorskan ville därför boka in ett extra ultraljud för att kontrollera detta. Barnmorskan skulle återkomma så snart hon hade pratat med ultraljudet. Hade hoppats påå att hon skulle återkomma samma vecka men har fortfarande inte hört något. Kan vara så att hon inte hunnit eller att det inte blev aktuellt med ett extra ultraljud.

I lördags fick jag mensliknande smärta i rygg och mage som höll i sig under lördagkvällen och söndagen. Läste på en del och misstänkte att jag fått förvärkar. Tycker det är svårt att veta vad skillnaden mellan sammandragningar, förvärkar och förlossningsvärkar. Många sidor jag läst på står det även att du vet när det är förlossingsvärkar. Kan så vara men inte enkelt när man aldrig tidigare varit med om en förlossning. Kan dock tänka mig att det är mer intensiv smärta vid förlossning. För att vara säkra rådfrågade sambon sin mamma som sa att det lät som förvärkar. Måste säga att det känns helt sjukt att förlossningen kan sätta igång när som. Håller tummarna för att kunna få någorlunda med sömn de kommande nätterna. 

Skötbord installerat

Än så länge är det ingen bebis på det här skötbordet men inom kort kommer det förändras.
 
Här är bebisens skötbord installerat och färdigt inför födseln. Ju fler prylar som införskaffas ju mer verkligt och förbedd känner man sig inför att bli förälder. Självklart kan man aldrig förutse hur föräldraskapet kommer bli men vi kommer lära oss med tiden. Vi var inte speciellt kräsna när vi neställde hem skötbordet utan tog det som kändes stilrent och enkelt. Att få hem prylarna från Ikea skedde inte lika fort som när vi har beställt tidigare. Istället för att få varorna samma dag kom de cirka 2 veckor senare. Dock kändes det smidigt att vi även den här gången fick hemleverans på allt vi beställde hem då det blev en ganska lång beställningslista.
 
Här nedanför kan ni se listan på vad som beställdes hem: 
Len N Kudde spjälsäng
Len drapå lakan för spälsäng
Len stjärna täcke
Len madrasskydd
Vyssa vinka madrass till spjälsäng
Gulliver spjälsäng
Tutig skötbädd
Älskad bäddset för spjälsäng 3 delar
Älskad frotte med huva
Sniglar skötbord
Önsklig förvaringskorgar
Krama tvättlapp
Lättsam badbalja
Leklysten påslakan 3 st.
Himmelsk spjälskydd
Himmelsk Tvättlapp
Vädra skötbädd 
Hjärtevän påslakan set
 
I fredags fick vi äntligen hem prylarna från Ikea som vi hade beställt. När vi började packa upp kände i alla fall jag att det var en hel del saker vi beställt som vi skulle ta hand om. Jag började ta upp alla textilprylar medans sambon skruvade ihop skötbordet. Skötbädden var tyvärr lite för stor för skötbordet så vi fick kapa av den lite för att den skulle få plats. Båda våra badrum är lite för små för att vi ska kunna ha skötbordet där, så skötbordet hamnade i vårt sovrum. När skötbordet var färdigmonterat ställdes det bara in i sovrummet. Vårt sovrum är ganska svårmöblerat eftersom att det har en annorlunda form. För att skötbordet skulle få plats fick vi möblera om lite så det kunde få plats vid garderoben. När skötbordet var flyttat kunde vi äntligen sätta dit förvaringslådorna som inte fick plats tidigare. Blev riktigt nöjd med slutresultatet nu är det bara den lilla som ska komma ut till sin nya värld. Nu återstår det bara att åka och hämta en vagga till bebisen.

Gideons ring av Carin Gerhardsen

En tidig lördagmorgon i juni hittar Hammarbypolisen en förvirrad naken kvinna i 18-årsåldern, utanför pianoteknikern John Gideons dörr. Johns grannar påstår att han skulle han hålla på med skumma affärer med
yngre tjejer. Flera av hans grannar har nämligen sett att det kommit
och gått flera unga tjejer och dragit slutsatsen att han kan vara pedofil.
När det ringer på hos John är det ingen som öppnar och inom några
dagar börjar det lukta från hans lägenhet och polisen tar sig in i
lägenheten för att kolla läget.
 
Fallet hamnar på Conny Sjöbergs och hans teams bord. De får inom
kort reda på vem flickan är och det kommer fram att samma kväll som
händelsen ägde rum hade hon varit på fest med skolkamrater.
 
Petra Westman, som själv blivit våldtagen anser att John Gideon är den
skyldige. Jamal Hamad och Conny Sjöberg misstänker sexuella över-
grepp och försöker att koppla samman med övergreppet på Petra. Odd Andersson misstänker kamraterna som var med på festen och Gerdin går som vanligt sina egna vägar för att nå fram till ett resultat. Jens Sandèn har mest fokus på sitt barn Jenny och barnbarnet Majken. Ju mer de får reda på ju mer intressant blir fallet.
 
Gideons ring är Carin Gerhardens femte del i Hammarbyserien. En deckarserie om Conny och hans kollegor vid Hammarbypolisen. En lysnade fortsättning på Helgonet som tarvid där den slutade och tar upp det pågående fallet med petras våldtäcksman.
 
Att jag gillar Carins Gerhardsens böcker om Hammarbypolisen är nog inget ni kan missat vid det här laget. Hon har blivit en stor favorit bland deckarförfattare och sträckläser mer än gärna hennes spännande böcker. För varje bok jag läser blir jag mer och mer intresserad av att läsa mer böcker om Hammarbypolisen. Det jag gillar med hennes böcker är att de är lättlästa och väldigt spännande.
 
Gideons ring är lätt och välskriven och mycket spännade. Det är otroligt svårt att lägga ifrån sig boken då man hela tiden vill veta vad som händer huvudpersonerna och med fallen som pågår. Fallet med den unga flickan är väl uppbyggt. Stort tack för en lysnade uppföljare om Hammarbypolisen.
RSS 2.0