Sex veckors bebis

Sex veckor sedan Nora föddes och tiden har gått otroligt fort...
 
Det känns fortfarande som att det inte var länge sedan som vi väntade på att hon skulle komma till världen. Sedan Nora föddes har tiden gått väldigt fort och hon har gjort stora framsteg. Sedan födseln har hon gått upp 1205 gram och vuxit 8 cm. Vilken skillnad. Det märks tydligt på kläder, blöjor, nappen börjar bli liten och att hon är tyngre att hålla i. Det känns så skönt att det är mer en människa man kan ta i. Nu är hon äntligen en bebis som jag vågar ta i utan att jag är rädd för att hon ska gå sönder. 
 
För varje ny vecka gör hon stora framsteg. Nu fäster hon blicken på ett helt annat sätt än tidigare. Vilket gör att hon ofta ligger och tittar på omgivningen. Det var ett toppen tips vi fick av bvc - att köpa ett babygym hon kan fästa blicken på när hon är vaken. Att bara ligga och stirra i toma intet är nog ingen som uppskattar. Försöker ha henne där när hon ligger vaken.
 
Hon har börjat vända sig från rygg till sidan. För det meta vänstersidan, som hon säkerligen låg på i magen. För att få henne att även ligga på andra sidan kommer vi använda en pandakudde som ska vara bra. Det går även att prata med barnet från den andra sidan för att den ska öva upp andra sidan. 
 
Nora fortsätter att träna nacken genom att sträcka på huvudet helt själv. Något hon gjort sedan födseln. Är förvånad över hur en så liten kan vara så stark. Inte alltid så roligt då hon brukar kunna vara ganska envis. 
 
Det är tur att hon bara äter bröstmjölk och att jag kan producera så pass mycket att hon är nöjd. Med tanke på hur ofta hon vill äta så känns det bra att kunna ge henne bröstmjölk som är det bästa för de små liven. Jag ger oftast med flaska och med en special napp som ska vara bra för att hon ska kunna ta bröstet. Tycker det fungerar väldigt bra med nappflaskan och det är säkert därför hon har tagit bröstet.  Vilket hon inte gjorde när hon föddes. Det är kanon att det finns så mycket bra grejer som underlättar för de små liven och för mig som mamma.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0