BVC besök #4

Fina prinsessan som växer så duktigt både på längden och bredden. Nu väger hon lika mycket som en nyfödd bebis och vi är så stolta över hennes stora framsteg.
 
Idag har vi varit på återbesök på barnavårdcentralen hos BHV-sjuksköterskan P. Jag är mycket nöjd med att ha P som vår BHV-sjukskäterska. Hon är mycket trevlig och bra som det fungerar bra med. Trots att P arbetar varje dag med att hantera barn har hon varit rädd för att hantera Nora. Istället har hon ansett att jag ska göra detta, fram tills idag. Idag tog hon mer i henne vilket var skojigt och se. Varje gång får vi höra så mycket positivt och att hon har vuxit så mycket sedan förra besöket. Vilket är otroligt roligt och höra då det inte är lätt att se hennes framsteg då vi ser henne varje dag. Självklart ser vi att hon gått upp sedan födseln men det kan vara svårt att se de små framstegen från gång till gång. Det är även superkul och höra att vi gör ett så bra jobb med lillan.
 
Även där här gången såg jag fram emot att besöka Barnavårdcentralen. Främst för att höra om Noras framsteg angående vikt och längd. Det är så roligt och höra och se att hon växer både på längden och bredden eftersom att hon var så liten när hon föddes. Hennes envishet och hunger har nog gjort att hon klarat sig så bra som hon gjort sedan födseln. Hon är en stor kämpe med stor livsvilja!
När jag mötte BHV-sköterskan började hon och berätta att det var kaos i hela kommunen då de håller på och få ett nytt datasystem. Detta medförde att det inte gick att använda systemet under tiden detta uppdaterades. När de inte kan gå in i datasystemet medför de att de inte kan se några journaler. Sköterskan berättade att det skulle vara med en läkarstudent under besöket som jag inte hade något emot. Det är bra för studenter att få vara med på den riktiga arbetsmarknaden och inte bara sitta vid skolbänken. Trots allt kommer ju erfarenheterna från att vara med ute på arbetsplatserna. Hur ska man annars kunna veta hur man ska hantera situationer om man aldrig får öva?
 
När vi kom in på sköterskans rum berättade hon kort om Nora för studenten. Sköterskan hade gärna velat visa studenten Noras kurva då den stuckit iväg så dant sedan födseln. Det får bli en annan gång helt enkelt. När hon berättade om kurvan tyckte jag att det hade varit roligt och se hur den såg ut. Får be om det när datasystemet fungerar igen om jag kommer ihåg vill säga. Tycker det brukar vara en hel del att komma ihåg som man ska fråga sköterskan om. Just den här gången hade vi inga frågor men skönt att veta att jag kan fråga om jag behöver.
 
Äntligen var det dags för att väga och mäta Nora. Jag hade väntat spänt på att få reda på resultaten. Några dagar innan besöket var jag nyfiken på vad hon vägde mig och ställde mig och henne på vågen. Enligt vågen skulle hon väga 3500 gram. Jag tyckte det lät mycket och avvaktade till vad BVC besöket skulle säga. Därför kändes det extra intressant när hon lades på vågen. Vågen visade 3360 gram, helt otroligt! Hon hade gått upp 520 gram sedan förra besöket. Hon är så duktig! Hon hade även vuxit 2 cm och är nu 50 cm lång. Det vill säga lika lång och bred som en nyfödd bebis. Jag kan knappt fatta hur liten hon varit men ser stor skillnad när jag tittar på gamla bilder.
 
Tanken var att Nora skulle börja med Järndroppar vid sex veckors ålder. Det är tyvärr inte möjligt för att jag inte fått några anvisningar på hur mycket järn hon ska ha. Tanken var att jag skulle få med mig papprena från BB när jag åkte därifrån, men det fick jag inte. Därför ringde jag och bad om detta för ett par veckor sedan. Jag har fortfarande inte sett till några papper. Därför kommer sköterskan ringa och kolla upp detta och återkomma till mig så fort hon tagit reda på detta. Hon ville inte att vi skulle börja innan allt var klart! Därför kommer vi avvakta lite tills hon kontaktar mig.
 
Innan jag gick därifrån bokades nästa BVC besök in. Egentligen skulle jag komma dit efter när Nora är 3 månader vilket är om 6 veckor men kände att jag ville boka in ett tidigare besök. Känns skönt att ha någon att fråga och även ha koll på vikt med mera. Vid 3 månaders ålder är det vaccination som står på dagordningen.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0