Barngymnastik i babygymmet

Lilla älsklingen slutar aldrig att förvåna oss! Hon är sex veckor och försöker redan vända på sig och blir så frustrerad när det inte går som hon vill. Den här damen har ett himla humör så henne ska man inte irritera.

Lill skrutten göra sådana framsteg och vill vända sig från mage till sidan. Har inte försökt tidigare att lägga henne på mage utan det är när hon ligger på oss. Igår la jag henne på magen för att det kan vara bra träning för henne. Hon har även visat stor styrka när hon ligger hos oss så kan vara en bra träning för henne.

Hon hade inte legat länge förens hon försökte att vända på sig från mage till sidan. Hon lyckas inte riktigt ännu men märks att det inte är långt kvar tills hon tippar över. Med hennes envishet och styrka kommer hon fixa allt.

Hon blir så frustrerad över att hon inte kan vända på sig. Hon brukar mest ligga på vänstersidan och ville säkert vända sig till den sidan. Hon kom aldrig så långt men det är inte långt kvar tills hon tippar över. När man använder så mycket energi och styrka blir man snabbt trött. Efter en stund somnade hon. 

Vi är så stolta över vår lilla prinsessa som har vuxit på sig så bra.

Mormor på besök

Att få besök då jag står i centrum tar hårt på mina krafter.
 
Den här onsdagen började med morgonmys. Lillan var lite gnällig och fick ligga hos mig en stund. Närhet brukar fungera bäst när hon är små gnällig.  Om det inte är magen som strular förståss då fungerar inget föreb magen lugnat ner sig. Annars fungerar närhet för det mesta vilket bara är mysigt.
 
Idag skulle vi få besök av min mormor så det var vara att gå upp och göra sig klar. Innan mormor kom passade jag på att lägg Nora i babygymmet som hon brukar uppskatta. Men det tar en del energi att ligga där. Strax innan mormor kom hade Nora tröttnat på gymmet och lagt sig till rätta i min famn. Precis lagom när vi hade gosat ner oss ringde det på dörren. Det går bara att kliva upp från soffan och lugnet.
 
När mormor steg innanför dörren såg hon genast att Nora vuxit sedan hon såg henne sist. Visst växer hon så det knakar så förstår att de som inte ser henne ofta ser skillnad på henne. Måste säga att det känns superskoj att det händer så mycket med henne. 
 
Medan Nora låg hos mormor passade jag på att äta frukost. Vilket brukar kunna vara svårt att hinna med ibland när det finns saker som måste göras. Självklart är det viktigt att prioritera mat, vilket jag måste bli bättre på. Men o andra sidan är det lite så det är att vara småbarnsföräldrer. Medan Nora låg hos mormor passade de på att prata och sjunga. Mormor stannade inte så länge men det räckte för att Nora skulle vara helt slut när hon gick. Hon somnade snart i vagnen och sov en bra stund innan det var dags för ligga i babygymmet.
 
Idag var första gången jag provade att ha henne på mage själv. Hon brukar ligga på mage hos oss men inte själv. Efter att ha legat på mage och rört på benen lite var det dags att försöka vända på sig. Oj vad hon tog i men det gick inte som hon ville istället blev hon bara arg att det inte gick att vända sig som hon ville. Jag är så imponerad över hennes styrka och envishet. Lilla älskade unge ❤.

Sex veckors bebis

Sex veckor sedan Nora föddes och tiden har gått otroligt fort...
 
Det känns fortfarande som att det inte var länge sedan som vi väntade på att hon skulle komma till världen. Sedan Nora föddes har tiden gått väldigt fort och hon har gjort stora framsteg. Sedan födseln har hon gått upp 1205 gram och vuxit 8 cm. Vilken skillnad. Det märks tydligt på kläder, blöjor, nappen börjar bli liten och att hon är tyngre att hålla i. Det känns så skönt att det är mer en människa man kan ta i. Nu är hon äntligen en bebis som jag vågar ta i utan att jag är rädd för att hon ska gå sönder. 
 
För varje ny vecka gör hon stora framsteg. Nu fäster hon blicken på ett helt annat sätt än tidigare. Vilket gör att hon ofta ligger och tittar på omgivningen. Det var ett toppen tips vi fick av bvc - att köpa ett babygym hon kan fästa blicken på när hon är vaken. Att bara ligga och stirra i toma intet är nog ingen som uppskattar. Försöker ha henne där när hon ligger vaken.
 
Hon har börjat vända sig från rygg till sidan. För det meta vänstersidan, som hon säkerligen låg på i magen. För att få henne att även ligga på andra sidan kommer vi använda en pandakudde som ska vara bra. Det går även att prata med barnet från den andra sidan för att den ska öva upp andra sidan. 
 
Nora fortsätter att träna nacken genom att sträcka på huvudet helt själv. Något hon gjort sedan födseln. Är förvånad över hur en så liten kan vara så stark. Inte alltid så roligt då hon brukar kunna vara ganska envis. 
 
Det är tur att hon bara äter bröstmjölk och att jag kan producera så pass mycket att hon är nöjd. Med tanke på hur ofta hon vill äta så känns det bra att kunna ge henne bröstmjölk som är det bästa för de små liven. Jag ger oftast med flaska och med en special napp som ska vara bra för att hon ska kunna ta bröstet. Tycker det fungerar väldigt bra med nappflaskan och det är säkert därför hon har tagit bröstet.  Vilket hon inte gjorde när hon föddes. Det är kanon att det finns så mycket bra grejer som underlättar för de små liven och för mig som mamma.
RSS 2.0