Barnmorskebesök andra trimestern #1

Idag har jag mitt första besök hos barnmorskan. Inför första mötet visste jag inte riktigt vad jag hade att förvänta mig inför första mötet. Utan tog det som det kom. Jag fick nu ett ansikte på barnmorskan jag blivit tilldelad. Mitt första intryck av barnmorskan var att hon verkade trevlig och bra. När jag var inne på mitt första besök var jag inne i vecka 17, som kändes ganska sent för att vara första besöket hos barnmorskan.
Första besöket jag blivit inbokad på var en extra insatt tid och tid för inskrivning fanns inte. Fick vi reda på när satt och pratade med barnmorskan.
 
På första mötetet kontrollerade barnmorskan mitt järnvärde, vikten, blodsockret (hb), blodtrycket samt mitt urin. Det togs även rör med blod för att kunna ta reda på vilken blodgrupp jag och barnet hade. Att ta blodprov är inget jag föredrar men tyckte det gick bra och barnmorskan var väldigt lugn och förstående. blodgruppen är viktig att ta reda på om det skulle visa sig att mamman och barnet inte har samma blodgrupp. Om mamman och barnet inte har samma blodgrupp måste mamman ta två sprutor för att inte riskera att barnet stöts ut. Måste säga att det är otroligt bra att den här sprutan finns, annars kan kroppen stöta ut barnet. dessutom kan mamman bli sjuk vid barnets födsel om inte sprutan tas. Till nästa besök hos barnmorskan borde jag få besked om vilken blodgrupp jag har.
 
Så här såg värdena ut:
Invägningsvikt: 80,7 kg
Järnvärde: 152 (väldigt bra värde)
Blodsocker: 5,2 (normalt)
Blodtryck: 120/60
 
Jag fick stort beröm för mitt bra järnvärde, vilket kändes skönt. När jag fick reda på att jag var gravid fick jag tips om att börja dricka blutsaft. Hur värdet hade varit utan blutsaften vill jag nog inte veta. Dessutom äter jag multivitaminer för kvinnor som bland annat innehåller järn. 
Innan mötet avslutades bokade barnmorskan in fler tider. Nästa mötet som var inbokad var ultraljudet som både jag och sambon såg fram emot, då vi ville veta vad det var för kön på barnet. Jag fick även med mig en massa papper att fylla i till nästa gång vi sågs. Det var lite allmänna frågor om bland annat rökning med mera.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0