Hemmet av Mats Strandberg

Hemmet är en skräckroman av den lysande författaren Mats Strandberg. Han har bland annat skrivit Färjan som är en fristående skräckroman, som är första boken jag läste med Mats Strandberg. Precis som Färjan har även Hemmet inslag av övernaturliga inslag. Personligen tycker jag att Hemmet var mer spännande och skrämmande än Färjan. Svårt att svara på om det har med miljön att göra. Men skulle gissa på att jag känner mer kuslighetskänslor kring ett äldreboende än ett fartyg.
 
Handling
"Välkommen till Hemmet. En kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över dig själv. Joel är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan. På hemmet jobbar Joels barndomsvän Nina. De har inte pratat med varandra sedan tonårens smärtsamma avsked. Monika blir snabbt sämre när hon flyttat in på avdelning D. Hennes utbrott alltmer våldsamma. Och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är nästan som om något okänt tagit över henne. Nu förs Joel och Nina åter samman för att rädda Monika och sig själva."
 
Mina åsikter om boken
En riktig blandvändare som inte går att sluta läsa fören sista sidan är nådd. Redan från första sidan får man en obehagskänsla som håller i sig genom hela boken. Vad är det för lustigt som händer på hemmet där Joels mamma flyttar in? Gillar du skräck och spänning är detta verkligen något för dig. Måste säga att jag gillar den här boken mycket mer än förra boken "Färjan". Han har lyckats att hålla samma spänning genom hela boken är nog ett ämne jag mer fastnar för. Jag älskar när jag inte kan sätta fingret på vad det är som skrämmer mig. Dessutom har författaren valt precis rätt plats för boken att utspela sig på, nämligen ett ålderdomshem. Det får i alla fall mig att fundera över vad som händer på ett ålderdomshem när lampan släcks. Det får mig även lite kalla kårar över vad som skulle kunna ske.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0