Mr Mercedes av Stephen King

 
Författaren Stephen King är mästare på att skriva skräck som får läsaren att rysa av skräck. Hans böcker har även blivit film ett fler tal gånger, vilket inte är särskilt överraskande.
I vanliga fall brukar Stephen King skriva skräck men den här gången har han gett sig på att skriva en kriminalthriller serie i tre delar. Det är en thriller serie om Kriminalinspektören Bill Hodges och Mr Mercedes mördaren. Jag gillar både kriminalböcker och skräck men det var något nytt av läsa en thriller av Stephen King. Måste säga att jag blev positivt överraskad när jag väl kommit in i boken slukade jag den direkt. Redan från första sidan får läsaren följa med på en händelserik start som fortsätter genom hela boken.
 
I första delen Mr Mercedes är det en finanskris och många amerikaner har blivit av med sina arbeten. En dag är det dags för jobbmässa i stadens största lokaler, och runt lokalerna finns en massa människor. Alla hoppas de på att hitta en sysselsättning, men inom kort händer något som kommer förändra deras liv. Helt plötsligt kör en Mercedes Benz i den stora folkmassan som står och väntar på att få gå på intervju.
 
Den föredetta kriminalaren Bill Hodges har nyligen gått i pension men har svårt att finna ro i sin nya tillvaro som pensionär. En dag blir han kontaktad av en man som kallar sig Mr Mercedes som vill dela med sig av information angående incidenten kring jobbmässan. Den här händelsen ger Hodges nya hopp om att ha något att roa sig med. Han tar sig an uppdraget att försöka få fast mannen som kallar sig Mr Mercedes. Till sin hjälp har han en Jerome, som är 17 år och mycket smart och duktig på teknik. Det blir en farlig lek med Mr Mercedes och det blir svårare än vad han hade trott.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0