Mannen mellan väggarna av Emma Ångström

Mannen mellan väggarna är en fristående skräckroman av författaren Emma Ångström. Alva som är huvudpersonen, är en liten flicka med en viss förkärlek för svart magi och övernaturligt. Något hon snart kommer att få uppleva i sitt nya hem på nära håll. När Alvas familj flyttar in i det nya hemmet kan det knappast drömma om vad de kommer att få vara med om. De som bor i samma hyreshus som Alva känner en viss känsla av att de är iaktagna, dessutom försvinner det mat helt oförklarigt från deras kylskåp. Men det är inte det ända som händer inom kort försvinner en kvinna, som sedan hittas mördad i sin egen lägenhet. Polisen kan inte göra särskillt mycket för att lösa fallet men Alva har hittat några något intressant.
 
Emma Ångströms bok Mannen mellan väggarna räknas som en rysare, och visst på sina ställen kan man märka av detta. Då alla kan kännna ett visst obehag av att vara iaktagna. Att läsa den här boken på kvällen ser jag inte som några problem utan snarare lite som en mysfaktor. Författaren lyckas att skapa bra karaktärer och det är lätt att sätta sig in i vilka som är huvudpersonerna.
 
Jag tycker att det överlag är en mycket bra bok. Däremot hade jag förväntat mig mer spänning och mer skräck när jag läste om boken. Dessutom var det ett lite tafatt slut men kan även vara så att författaren planerar en fortsättning. Hoppas på mer spänning och skräck i så fall. Jag kan känna en viss liknelse med mannen under trappan av Marie Hermanson. I båda böckerna händer det mystiska saker som är svåra att förklara och det tar ett tag innan de inser vad det är som händer. Så gillar ni den här typen av bok skulle jag varmt rekomendera er att även läsa mannen under trappan (finns även som film).Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0