Låna är silver, råna är guld av Catharina Ingelman-Sundberg

 
Låna är silver, råna är guld av Catharina Ingelmann Sundberg är andra delen om pensionärsligan. Precis som i den tidigare boken Kaffe med rån har vi samma huvudkaraktärer nämligen, Märtha, Stina, Krattan, Snillet och Anna-Greta. De är pensionärsligan som vill göra det bättre för de svagare i samhället. I första hand har de riktat in sig på de äldre. Som i den tidigare boken kan man se ett tydligt se samma stil som tidigare.

Märtha, Stina, Krattan, Snillet och Anna-Greta har lämnat servicehemmet och befinner sig nu i Las Vegas där de planerar en kupp mot ett kasino.

Pengarna de tjänat i Sverige är utplacerade hos bätte behövande, i alla fall är det vad de tror. När de återvänder hem från USA och undersöker vad pengarna gått till upptäcker de att ingenting nått fram dit de skulle. Deras egna pengar är slut så det behövs ytterligare ett rån, det största hittills.
Som om det inte vore nog besvärligt att planera och förbereda sig inför ytterligare ett rån har Outlaw Oldies, som Pensionärsligan nu kallar sig, lite problem med sina grannar. Vad de inte visste när de flyttade in i grosshandlarvillan på Värmdö var nämligen att det kriminella mc-gänget Bandangels håller till i ett av grannhusen.

Måste säga att ju fler böcker jag läser av Catharina Ingelmann-Sundberg ju mer tycker jag om henne. Hon är en lysnade författarna och lyckas verkligen hitta det där lilla extra i sina böcker som gör det både spännande och roligt. Andra delen om pensionärsligan tyckte jag var precis lika bra som den tidigare boken om inte bättre.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0