Kladdkaka med glasyr

 
Har sett att flera har gjort kladdkaka med kärleksmumsglasyr och blev mycket intresserad av att prova. Tycker många av de bilder jag har sett har sett mycket goda ut och varför inte prova något nytt?
Dessutom har jag en sambo som älskar både kladdkaka och kärleksmums så kunde inte bli en bättre kombination att bjuda honom på. Det blev en stor hitt här hemma. Så gillar ni kladdkaka och kärleksmums kommer ni älska den här kombinationen.
 
Det här behöver du till kladdkakan:
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
100 gram smält smör
 
Glasyr (topping)
50 gram smör
2 msk kallt kaffe
3 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Strö över kokos
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Medan du väntar på att smöret ska smälta vispar du ägg och socker poröst. Häll sedan ner alla torra ingredienserna och rör runt så att allt blandas ordentligt. Smöret tillsätter du sist när de svalnat lite. Smöra och ha i ströbröd i en rund form med avtagbara kanter. Grädda kakan i cirka 20-30 minuter mitten av ugnen. Beroende på hur kladdig kaka du vill ha kan tiden ändras. Innan du har på glasyren låter du kakan svalna lite och sedan ställer du in allt i kylen ett tag innan du kan servera kakan.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0