Födelsedagsfirande

Dagens bestyr har bestått av födelsedagsfirande nummer 1 då min släkt har varit här. Det har bjudits på Smörgåstårta och cheesecake som för övrigt vad supergod. I år stod det flest böcker på önskelistan då jag kommer vara hemma ett tag framöver och behöver något att roa mig med. Nackdelen är dock att om jag fortsätter i samma takt som nu kommer de snart vara utlästa. Att gå in på adlibris innan min födelsedag kunde inte vara bättre, hittade en massa intressanta böcker. Böckerna hittar ni på bilden ovanför. 
 
1. Mannen mellan väggarna av Emma Ångström
Handling: Kort efter att en barnfamilj flyttar in i ett hyreshus på Tegnérgatan sker ett mord i samma byggnad. Det är ett av de märkligaste morden i Stockholms historia. En kvinna har försvunnit från sitt hem och hittas två veckor senare av sin man i hallen i deras gemensamma lägenhet. Alla är förbryllade. Var har kroppen gömts under två veckors tid? Och hur har gärningsmannen kommit in och ut ur lägenheten?
Samtidigt sker allt underligare saker i huset. En hund hittas död på gatan, mat försvinner ur kylskåpen och en outhärdlig lukt sprids i lägenheterna. Och när den lilla flickan i den nyinflyttade familjen leker Anden i glaset knackar det plötsligt i väggarna. Kan det låta mer spännande än så här? Recension om boken: Mannen mellan väggarna.

2. Väckelse av Stephen king
New England, tidigt sexiotal, sexårige Jamie Morton leker på gården när en skugga faller över honom och en man i svart kavaj tonar upp sig mot himlen. Det är första gången Jamie träffar pastor Charles Jacobs - ett möte som kommer att prägla hans liv. Vid sidan om sitt prästerliga kall har Jacobs också en besatthet: elektrriska experiment. Jamie och pastorn blir vänner, men när en tragedi drabbar pastor Jacobs lämnar han staden och försvinner. Charles Jacobs skugga lämnar dock inte Jamie, och när de möts igen är Jamie en heroinmissbrukande trettioåring. Återigen dras han i den allt mer maniske för detta pastorns försök att med hjälp av elektricitet väcka liv i universums dolda krafter. Krafter vars ursprung är lika okänt som illavarslande.
 
3. Låna är silver råna är guld av Catharina Ingelman-Sundberg
Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta är tillbaka. De har lämnat livet på servicehemmet Diamanten bakom sig och befinner sig i Las Vegas. Med utstuderad taktik, ett par löständer och varsin rullstol ska de överlista säkerhetssystemet på Casinot. De stulna pengarna ska mångdubblas, placeras i stöldfonden Grindslanten och göra livet bättre för gamla och sjuka. Men innan de vet ordet av har det kriminella mc-gänget Bandangels fått ögonen på pensionärerna som nu har återvänt till hemlandet. De har köpt en grosshandlarvilla på Värmdö där de ska finputsa sin strategi. Kommer Märtha och gänget lyckas med att supa mc-killarna under bordet med hjortonlikör och kakor? Och hur klarar Krattan av att hantera en stalker?
Recension om boken: Låna är silver, råna är guld

4. Vikingablot av Catharina Ingelman-Sundberg
Vikingablot är den första delen i Catharina Ingelman-Sundbergs trilogi om vikingatidens Birka. Erik Bärnstenshandlare är på väg hem efter en handelsfärd i västerled. Ombord på Eriks skepp finns munken Ansgar som fått kejsarens order om att kristna svearna. Förräderi och sjörövare gör resan dramatisk och väl framme i Birka inser Erik att det inte är samma stad som han en gång lämnade.Till Birka söker sig också den unga Estrid, som fördrivits från hemmet. I den blomstrande vikingastaden försöker hon skapa sig en framtid och hennes vägar korsar Eriks och Ansgars…
Vikingablot är en storslagen berättelse om äventyr, dramatik och kärlek under vikingatiden.
Recension om boken: Vikingablot
 
Får inte glömma att jag även fått en glassmaskin av världens bästa sambo. Perfekt till en som älskar glass oavsett årstid. Kan vara möjligt att jag kommer dela med mig av några bra recept när jag provat glassmaskinen. Första glassen som kommer göras i maskinen är jordgubbsglass.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0