Kladdkaka med glasyr

 
Har sett att flera har gjort kladdkaka med kärleksmumsglasyr och blev mycket intresserad av att prova. Tycker många av de bilder jag har sett har sett mycket goda ut och varför inte prova något nytt?
Dessutom har jag en sambo som älskar både kladdkaka och kärleksmums så kunde inte bli en bättre kombination att bjuda honom på. Det blev en stor hitt här hemma. Så gillar ni kladdkaka och kärleksmums kommer ni älska den här kombinationen.
 
Det här behöver du till kladdkakan:
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
100 gram smält smör
 
Glasyr (topping)
50 gram smör
2 msk kallt kaffe
3 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Strö över kokos
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Medan du väntar på att smöret ska smälta vispar du ägg och socker poröst. Häll sedan ner alla torra ingredienserna och rör runt så att allt blandas ordentligt. Smöret tillsätter du sist när de svalnat lite. Smöra och ha i ströbröd i en rund form med avtagbara kanter. Grädda kakan i cirka 20-30 minuter mitten av ugnen. Beroende på hur kladdig kaka du vill ha kan tiden ändras. Innan du har på glasyren låter du kakan svalna lite och sedan ställer du in allt i kylen ett tag innan du kan servera kakan.

Låna är silver, råna är guld av Catharina Ingelman-Sundberg

 
Låna är silver, råna är guld av Catharina Ingelmann Sundberg är andra delen om pensionärsligan. Precis som i den tidigare boken Kaffe med rån har vi samma huvudkaraktärer nämligen, Märtha, Stina, Krattan, Snillet och Anna-Greta. De är pensionärsligan som vill göra det bättre för de svagare i samhället. I första hand har de riktat in sig på de äldre. Som i den tidigare boken kan man se ett tydligt se samma stil som tidigare.

Märtha, Stina, Krattan, Snillet och Anna-Greta har lämnat servicehemmet och befinner sig nu i Las Vegas där de planerar en kupp mot ett kasino.

Pengarna de tjänat i Sverige är utplacerade hos bätte behövande, i alla fall är det vad de tror. När de återvänder hem från USA och undersöker vad pengarna gått till upptäcker de att ingenting nått fram dit de skulle. Deras egna pengar är slut så det behövs ytterligare ett rån, det största hittills.
Som om det inte vore nog besvärligt att planera och förbereda sig inför ytterligare ett rån har Outlaw Oldies, som Pensionärsligan nu kallar sig, lite problem med sina grannar. Vad de inte visste när de flyttade in i grosshandlarvillan på Värmdö var nämligen att det kriminella mc-gänget Bandangels håller till i ett av grannhusen.

Måste säga att ju fler böcker jag läser av Catharina Ingelmann-Sundberg ju mer tycker jag om henne. Hon är en lysnade författarna och lyckas verkligen hitta det där lilla extra i sina böcker som gör det både spännande och roligt. Andra delen om pensionärsligan tyckte jag var precis lika bra som den tidigare boken om inte bättre.

Mr Mercedes av Stephen King

 
Författaren Stephen King är mästare på att skriva skräck som får läsaren att rysa av skräck. Hans böcker har även blivit film ett fler tal gånger, vilket inte är särskilt överraskande.
I vanliga fall brukar Stephen King skriva skräck men den här gången har han gett sig på att skriva en kriminalthriller serie i tre delar. Det är en thriller serie om Kriminalinspektören Bill Hodges och Mr Mercedes mördaren. Jag gillar både kriminalböcker och skräck men det var något nytt av läsa en thriller av Stephen King. Måste säga att jag blev positivt överraskad när jag väl kommit in i boken slukade jag den direkt. Redan från första sidan får läsaren följa med på en händelserik start som fortsätter genom hela boken.
 
I första delen Mr Mercedes är det en finanskris och många amerikaner har blivit av med sina arbeten. En dag är det dags för jobbmässa i stadens största lokaler, och runt lokalerna finns en massa människor. Alla hoppas de på att hitta en sysselsättning, men inom kort händer något som kommer förändra deras liv. Helt plötsligt kör en Mercedes Benz i den stora folkmassan som står och väntar på att få gå på intervju.
 
Den föredetta kriminalaren Bill Hodges har nyligen gått i pension men har svårt att finna ro i sin nya tillvaro som pensionär. En dag blir han kontaktad av en man som kallar sig Mr Mercedes som vill dela med sig av information angående incidenten kring jobbmässan. Den här händelsen ger Hodges nya hopp om att ha något att roa sig med. Han tar sig an uppdraget att försöka få fast mannen som kallar sig Mr Mercedes. Till sin hjälp har han en Jerome, som är 17 år och mycket smart och duktig på teknik. Det blir en farlig lek med Mr Mercedes och det blir svårare än vad han hade trott.
RSS 2.0