Tror du på övernaturligt?

Det har varit en händelserik helg för omväxlingens skull. Jag som hade tänkt att jag skulle hinna läsa några sidor i min senaste bok, men planer kan ändras snabbt.
I lördags hade jag folk över och åt god mat samma dag fick jag erbjudande om att komma på 13-årskalas. Kände mig till en början lite tveksam om jag skulle gå, då vi sällan ses ville jag träffa mina släktingar. Det blev ett riktigt trevligt kalas med mycket mat och fika och framför allt mycket trevliga människor. Ett stort tack till inbjudan, det var super trevligt!

Under samtalets gång kom det upp ett intressant samtal nämligen "övernaturligt". Det handlade om en släkting som hade tagit farväl av min farmor som avled 2011. Hon drömde att hon såg min farmor på en buss. Hon var på en buss och fick se min farmor sitta långt bak i bussen. Hon kände sig tveksam till att min farmor skulle känna igen henne och var osäker på om hon skulle vinka till henne. Självklart kände min farmor igen henne och vinkade glatt tillbaka. Det hon inte visste var att det var min farmors sätt att säga hejdå och visa att hon hade det bra. Samma tid som hon hade drömt om min farmor hade hon avlidit.
Det här var inget jag tidigare hade hört någonting om. Vilket säkert har och göra med att vi inte gärna diskuterar övernaturligt med andra. Det kändes skönt och höra att hon har det bra och inte längre lider. En så fin människa som hon förtjänar det bästa. Synd bara att du fick för några år här hos oss på jorden.

När samtalet ändå var uppe berättade en annan person vid bordet att när hens husdjur gick bort hände det oförklariga saker. Bland annat kan hen höra kattluckan gå in utan att det är någon där. Dessutom samma dag som katten avled kom det in en råtta helt oförklarigt i huset där katten brukar lägga dem. Hur skulle den kunna hamna där när alla dörrarna var stängda? 
 
En sak är säkert och det är att det finns mycket händelser som är svåra att förklara. En del saker som sker kommer det aldrig finnas några förklaringar till.

Själv är jag lite tveksam om jag tror på det eller inte. Än så länge har jag inte sett något men det är inte alltid man behöver se saker för att tro på det. När jag ändå är inne på udda händelser tänkte dela med mig av en udda upplevelse jag aldrig tidigare varit med om. Jag arbetade i ett normal stort hus mitt ute på landsbygden någon stans i Sverige. Vad jag arbetade med har ingen betydelse för den här berättelsen.
Den här dagen var första gången jag var på övervåningen, och hade aldrig anat vad jag möttes av när jag kom upp. Redan i trappen upp till övervåningen kom en underlig känsla jag inte kunde sätta fingret på vad det var. Det var något som inte stämde. Jag slutförde mitt arbete så fort jag kunde då jag hade obehagskänslor av att vistas på övervåningen. När jag och kollegan hade arbetat klart tog jag upp min känsla jag hade haft med kollegan. Till min förvåning var jag inte ensam om att känna en konstig känsla när jag kom upp till övervåningen.
Tyckte det var lite obehagligt då jag aldrig upplevt det tidigare. Även att jag vet att det inte är någon ting farligt är känslan lite lustig att skaka av sig.
 
Har ni läsare varit med om någon övernaturlig händelse?Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0