Kaninjägaren av Lars Kepler

Titel: Kaninjägaren
Författare: Lars Kepler
Serie: Joona Linna del 6
Längd: 572 sidor
Bokförlag: Albert Bonniers Förlag
Bokar hittar ni bland annat på Akademibokhandeln & Adlibris.

Handling
Kaninjägaren fortsätter där Stalker slutade. Joona Linna har suttit två år på den slutna anstalten Kumla när han förs till ett hemligt möte. Polisen behöver hans hjälp för att stoppa den gåtfulle mördaren som går under namnet kaninjägaren. Enda länken mellan offren är att de alla hör ett barn läsa upp en ramsa om kaniner innan jägaren kommer. Ödets tärningskast placerar överraskande tevekocken Rex Muller mitt i händelsernas centrum. För första gången ska han ta hand om sin son Sammy. Men istället för tre lugna veckor blir det en fruktansvärd kamp på liv och död. Joona Linna och Saga Bauer är tvungna att börja samarbeta i hemlighet för att stoppa kaninjägaren innan det är för sent.

Mina åsikter om boken
Lars Keplers tidigare böcker om Joona Linna lockar fram att man som läsare bara vill fortsätta att läsa för att få reda på vad som händer. Även del 6 var lika spännande som tidigare böcker. Visst var det en tjock bok men tyckte det var ganska enkelt att ta sig igenom boken då den är uppdelad i korta kapitel. varje bok om Joona Linna blir mer och mer spännande för varje del och ännu en gång har han lyckats med att göra ännu en klockren bok med mycket spänning och nagelbitande.

Tips för kattälskare

Innan jul letade jag lämpliga julklappar och fick syn på boken "kattkonst". "Kattkonst" innehåller 60 olika kattraser som du kan färglägga på flera olika sätt. När du färglägger kattraserna kan du själv bestämma vilken palett du ska använda dig av. Palettfärgerna du har att välja mellan är: naturliga och klar. Naturliga färger innebär att katten kommer se naturtrogen ut medan klara färger är till för att du ska kunna exprimerntera. Det finns även bilder där du själv får bestämma färger själv och skapa en katt som du vill att den ska se ut.
 
Den perfekta målarboken för kattälskare skulle jag säga (som själv är det). För den som inte är så bra på kattraser kan lära sig en del av boken samtidigt som man kopplar av när man färglägger bilderna. Det som är extra bra är att målarboken passar oavsett ålder. Bilderna du färglägger är olika stora och vissa har mer detaljer vilket gör det till en mer utmaning att färglägga bilderna. Detta gör att "kattkonst" passar de flesta åldrarna. För er som gillar att sitta och lyssna på något och pyssla med något samtidigt passar målarboken kanon bra.
 
Vart finns "kattkonst"? Jag skulle nog säga att de flesta bokhandlarna bör ha "kattkonst". Dock verkar målarboken vara poppulär, så den kan vara lite svårt att få tag i beroende på vart i landet man bor.
Om jag inte minns fel beställde jag min målarbok från cdon:s hemsida. Jag fick vänta lite längre men de hade i alla fall "kattkonst". Har ni ingen brådska att köpa den är det smidigt att beställa den online.
 
Här ovanför är ett exempel på hur några kattraser i boken skulle kunna se ut (inget jag målat bilder från boken).

Tror du på övernaturligt?

Det har varit en händelserik helg för omväxlingens skull. Jag som hade tänkt att jag skulle hinna läsa några sidor i min senaste bok, men planer kan ändras snabbt.
I lördags hade jag folk över och åt god mat samma dag fick jag erbjudande om att komma på 13-årskalas. Kände mig till en början lite tveksam om jag skulle gå, då vi sällan ses ville jag träffa mina släktingar. Det blev ett riktigt trevligt kalas med mycket mat och fika och framför allt mycket trevliga människor. Ett stort tack till inbjudan, det var super trevligt!

Under samtalets gång kom det upp ett intressant samtal nämligen "övernaturligt". Det handlade om en släkting som hade tagit farväl av min farmor som avled 2011. Hon drömde att hon såg min farmor på en buss. Hon var på en buss och fick se min farmor sitta långt bak i bussen. Hon kände sig tveksam till att min farmor skulle känna igen henne och var osäker på om hon skulle vinka till henne. Självklart kände min farmor igen henne och vinkade glatt tillbaka. Det hon inte visste var att det var min farmors sätt att säga hejdå och visa att hon hade det bra. Samma tid som hon hade drömt om min farmor hade hon avlidit.
Det här var inget jag tidigare hade hört någonting om. Vilket säkert har och göra med att vi inte gärna diskuterar övernaturligt med andra. Det kändes skönt och höra att hon har det bra och inte längre lider. En så fin människa som hon förtjänar det bästa. Synd bara att du fick för några år här hos oss på jorden.

När samtalet ändå var uppe berättade en annan person vid bordet att när hens husdjur gick bort hände det oförklariga saker. Bland annat kan hen höra kattluckan gå in utan att det är någon där. Dessutom samma dag som katten avled kom det in en råtta helt oförklarigt i huset där katten brukar lägga dem. Hur skulle den kunna hamna där när alla dörrarna var stängda? 
 
En sak är säkert och det är att det finns mycket händelser som är svåra att förklara. En del saker som sker kommer det aldrig finnas några förklaringar till.

Själv är jag lite tveksam om jag tror på det eller inte. Än så länge har jag inte sett något men det är inte alltid man behöver se saker för att tro på det. När jag ändå är inne på udda händelser tänkte dela med mig av en udda upplevelse jag aldrig tidigare varit med om. Jag arbetade i ett normal stort hus mitt ute på landsbygden någon stans i Sverige. Vad jag arbetade med har ingen betydelse för den här berättelsen.
Den här dagen var första gången jag var på övervåningen, och hade aldrig anat vad jag möttes av när jag kom upp. Redan i trappen upp till övervåningen kom en underlig känsla jag inte kunde sätta fingret på vad det var. Det var något som inte stämde. Jag slutförde mitt arbete så fort jag kunde då jag hade obehagskänslor av att vistas på övervåningen. När jag och kollegan hade arbetat klart tog jag upp min känsla jag hade haft med kollegan. Till min förvåning var jag inte ensam om att känna en konstig känsla när jag kom upp till övervåningen.
Tyckte det var lite obehagligt då jag aldrig upplevt det tidigare. Även att jag vet att det inte är någon ting farligt är känslan lite lustig att skaka av sig.
 
Har ni läsare varit med om någon övernaturlig händelse?
RSS 2.0