BVC besök #5

 
God kväll kära läsare
Idag har jag och lilla godingen varit på barnavårdcentralen. Egentligen behövde vi inte gå på det här besöket men kände att jag ändå ville gå på det i alla fall. På BVC-besöket får jag reda på vad hon väger och hur lång hon är. Vill ha lite koll så hon fortsätter att öka lika bra som tidigare. När vi kommer in till Barnavårdcentralen möter vi BHV-sköterskan som är lika glad som alltid när hon ser vår lilla goding.
 
Sköterskan frågade mig vi fått ordinationen till Järndropparna och om vi hade börjat ge henne dropparna. Vi hade fått detta och hade även börjat med dropparna. Då jag hade börjat med dropparna informerade sköterskan om att Noras mage kunde strula lite när hon tog dessa dropparna. Vi har inte märkt direkt mycket mer än att hon bajsar en hel del som kanske kan hänga ihop med Järndropparna.
Känns skönt att Järndropparna inte smakar lika illa som multivitamindropparna. Till en början efter att hon började få multivitaminerna grinade hon illa åt allt hon fick på sked. Vilket inte alls är konstigt!
Innan hon passerat 4 kilogram får hon 2 järndroppar på morgonen och 2 på kvällen. Efter att hon har passerat 4 kilogram kommer hon att få 3 droppar morgon och kväll.
 
Passade på att fråga BHV-sköterskan om hur länge jag behöver mata henne om nätterna. Det händer att Nora sover mer en del nätter. Därför undrade jag om jag skulle väcka henne eller låta henne sova. Sköterskan sa att jag kunde låta henne sova men att jag skulle däremot ge henne mat oftare under dagen. Vilket inte blir något problem då hon äter ofta på dagarna. Hellre fråga en extra gång innan jag gör något. Vill inte at hon ska minska i vikt om jag tar bort någon måltid därför frågade jag först. Vi får dock se om jag ändå kommer väcka henne det skadar ju inte eftersom att hon behöver lägga på sig lite.
 
Ojoj vad prinsesssan har vuxit sedan förra BVC besöket. Under förra besöket då hon var sex veckor gammal vägde hon 3365 gram och var 50 cm lång. Idag drygt 3 veckor senare vägde hon 3925 gram och var 52,5 cm lång. Svårt att vara mer stolt över det här miraklet. Nästa BVC besök blir nästa år då det är dags för hennes första vaccination.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0