händelserikt 2017

Så har det blivit dags att summera mitt 2017. Det har varit ett händelserikt år.
 
Det började med att jag kände mig helt slut hur mycket jag än sov. I det här skedet kunde jag ännu inte koppla till varför utan trodde jag var sjuk. Vilket senare skulle visa sig ha en helt annan orsak. Det var inte förens jag kräktes och mådde illa som sambon tyckte att jag skulle ta ett graviditetstest. 
 
Jag började med två billigare test som visade positivt. Ja både hade svårt att tro på testet då båda var svaga. Därför köpte vi ett annat test som visar gravid eller icke gravid. Att göra testet kändes läskigt skulle det bli negativt som så många gånger innan? 
Det tog inte långt tid innan vi såg gravid på stickan. Testet visade gravid 3+. Vilken lustig känsla, jag visste inte vad jag skulle känna trots att jag väntat på detta så länge.
 
Genast slog det mig vad ska omgivningen säga om att vi ska ha barn? Det skulle inte dröja länge innan de närmaste skulle få reda på nyheten och jag var så nervös deras reaktioner. 
 
Efter att jag varit inne på ultraljudet och konstaterat att jag var gravid i vecka 15, kunde vi berätta nyheten. Jag har fortfarande svårt att fatta att jag skulle bli mamma. Omgivningen tog det mycket bättre än väntat och såg fram emot att få träffa den lilla. 
 
Största delen av graviditeten var okej förutom besvärlig foglossning, som inte fungerade med mitt arbete. Jag blev sjukskriven tills vår prinsessa föddes. Nora var beräknad den 15 oktober men bestämde sig för att komma 12 dagar tidigare. Det var en liten, envis, stark och finaste varelsen jag någonsin skådat. 
 
När hon genomgick enperiod av gulsot visade hon oss vilken kämpe hon är. Vi är så stolta är henne. Hela tiden får vi bevis på hur duktig hon är. Att ha fått sett hennes leende för första gången var obeskrivligt. Jag ser fram emot ännu ett händelserikt år med min lilla familj. 
 
Att bli mamma var jobbigt till en början då jag inte hade några barnerfarenheter att skryta med. I takt med att jag lärde känna min dotter blev det bättre. Att bli mamma är bland det bästa som hänt mig. 

25e december

Den 25 december var min lilla familj på julfirande nummer tre. Julfirandet firades med min mamma, mormor och morfar. Egentligen var tanken att min bror skulle vara med men han skulle arbeta den här dagen. Därför fick de fira på julafton och vi andra dagen efter jul. Ibland passar det inte alla. Det blir lätt så när man har flera ställen att fira jul på. Eftersom att det var Noras första jul har det blivit en del farande kors och tvärs till alla möjliga släktingar. Mesta dels sambons släkt, då jag inte har mycket kontakt med min.
Istället för julmat blev vi bjudna på kött, potatis och sås. En perfekt avbrytare från julmaten, även om vi inte fått lika mycket julmat som vi brukar få. Men trots att vi inte åt julmat åt vi en hel del. Mat och efterrätt som bestod av risalamalta som jag älskar.
 
Som ni kan se har lillan fått en hel del julklappar. Hur kommer det se ut om några år när hon redan fått en del julklappar sin första jul? Förövrigt har vi haft ett trevligt julfirande och en massa bra julklappar.
 
Här är lillan i sin nya babysitter som hon fått av gammel mormor och morfar. Den passar inte alltid damen men oftast när hon är på bra humör.

lillans sömnvanor


God morgon! 
Här ligger jag klarvaken och kan inte somna om efter att Noris väckt mig för mat. Det är så skönt att hon oftast sover bra om nätterna. Det är guld värt att få sova någorlunda om nätterna. På dagarna kan det vara sådär med hennes sömn ofta vaknar hon lätt. Dock sover hon bättre hos mig som hon brukar kunna göra efter första matningen. Bebismys är så mysigt framför allt om det är ens eget barn.

Tycker inte det tagit så långt tid för Nora att sova bättre om nätterna. Det var mer en chock när hon helt plötsligt började sova längre under natten utan att väcka mig för mat. 

I början när hennes mage krånglade så var det inte alltid så lätt att få någon sömn. Ibland kunde det ta ett tag innan hennes mage lugna ner sig och vi kände oss bara hjälplösa. Men det brukar ju vara så att föräldrar får mindre sömn så bara att vänja sig. Bra kombo jag som älskar att ligga och dra mig i sängen. Oavsett mycket eller lite sömn så är jag så glad att hon finns hos oss.

Det känns lustigt och tomt att inte ha henne på bröstet samtidigt som det är bra för hennes skull. Vill ju att hon ska kunna sova själv och inte jämt hos mamma. Hur mysigt det än är!

När började era bebisar sova bättre om nätterna? Det vill säga att ni slipper mata lika ofta på natten som på dagen. 
RSS 2.0