Vyssan lull av Carin Gehardsen

Har tidigare nämnt att Hammarbyserien av Carin Gehardsens bara bättre och bättre. Vyssan Lull är inget undantag och var precis lika spännande och bra som hennes tidigare böcker i serien.
 
Det som lockat mitt intresse för hennes böcker är att hon skriver om fall som skulle kunna äga rum i dagens samhälle. Hennes karaktärer har även en viss förmåga att beskriva personerns starka känslor. Deras starka känslor är inte alltid en fördel utan får ofta konsekvenser för de inblandade. Vilket inte är helt förvånande när man arbetar med människor. Nu ska inte känslor ta över, men det är lite så människan fungerar. Vi gör inte alltid bra val och får stå för det konsekvenserna som de innebär. 
 
"Vyssan lull" är tredje delen i Hammarbyserien, och även den här boken handlar om barn som far illa.
I tredje delen hittas en ung filippinska och hennes barn brutalt mördade i sin lägenhet. Vem kan ha gjort detta och varför? Ett fall för hammarbypolisen med Conny Sjöberg i spetsen. På sidan av detta arbetar de även med att få fast Petra Westmans våldtäktsman. Det lutar mer och mer mot att en av hennes kollegor skulle vara inblandade i det här brottet. Ibland får jag känslan av att hon borde kunna tänka lite längre än näsan räcker. Tyvärr brukar den personen minst anar vara den skyldige. Men att beskylla fel person hjälper inte Petra utan gör bara hela situationen ännu värre. Jag tycker att hon lyckas få en bra sidostory med Petras fall som de utlöser paralellt med de övriga fallen.
 
Än så länge har man som läsare fortfarande inte fått veta vemdet är som har gett sig på Petra. Däremot börjar läsaren nu kunna ana vem den skyldige skulle kunna vara. Dock inget jag kommer avslöja här, utan ni får läsa fortsättningen och skapa er en egen uppfattning.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0