Graviditetsvecka 34

Välkommen vecka 34 ❤ Bilder ifrån (33+0)
 
Gravidkroppen: Redan nu kan en del blivande mammor känna av förvärkar då livmodern tränar inför förlossningen. Om du lägger handen på magen kan man känna hur den drar ihop sig och blir spänd. En förvärk börjar från toppen av livmodern och sprider sig neråt den kommer regelbundet och ökar samt varar längre än sammandragningar. Hos omföderskor är förvärkarna oftast kraftigare än hos det första barnet och känns oftare. Slidväggarna blir tjockare och flytningarna kan bli mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Om du är osäker kontakta din barnmorska. Det är aldrig fel att börja läsa på om förlossningen samt skriva förlossningsbrev om man vill. Men glöm inte bort att det finns ett liv efter förlossningen också. Bli inte förvånad om du får en massa vätska i kroppen det är helt normalt vid den här tiden. Var även uppmärksam på så barnet rör på sig som det brukar. 
 
Bebisen: Fostret väger ungefär 2,3 kilo och är ungefär 46 centimeter lång. De flesta barn som föds i den här veckan klarar av att andas och behöver inte ligga i kuvös. Dock är de fortfarande ömtåliga och behöver hjälp med att hålla värmen samt att få i sig näring.
Redan i vecka 34 ligger många barn med huvudet nedåt. De barn som inte ligger med huvudet nedåt kommer läkarna att försöka vända rätt innan förlossningen. Detta görs i vecka 37+0.
Fostret lyssnar till hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Vilket gör att det inte alls är konstigt att barn inte vill ligga själva efter födseln. Barnet vill vara nära mamman och höra kroppsljuden. Barnet kan nu bekämpa lättare infektioner helt själv. I takt med att barnets utrymme i magen minskar så blir dens rörelser större och långsammare.
 
Egna tankar om föregående vecka: Känner att jag sovit en hel del under föregående veckan. Vilket antagligen gör att jag inte sover lika mycket på dagarna. Visserligen går jag inte upp så tidigt, finns det något bättre än att ligga och dra sig i sängen? Skulle inte tro det! 
Sedan några dagar tillbaka har ena toaletten vid sovrummet varit trasig. Det innebär att jag har fått extra motion varje gång jag behöver gå på toaletten under natten. Vilket kan bli några gånger. Märker inte alls hur bortskämd jag varit med en toalett vid sovrummet. Framför allt nu när jag behöver gå på toaletten oftare under natten. 
Har fortfarande små problem med att få i mig och behålla näring, försöker göra det bästa av situationen. Vissa dagar går det hur bra som helst och andra inte alls. Måste ändå säga att de flesta av dagarna går det bra. Det gäller bara att äta lite och mycket vilket inte riktigt är min starka sida. Börjar även fundera mer kring förlossningen som börjar närma sig. Känner att det börjar bli dags att läsa på lite om förlossningen. Vi börjar komma iordning med de flesta prylarna till den lilla. Har även packat BB-väskan då man aldrig vet när det är dags. Tycker det är skönt att veta att väskan är redo inför förlossningen. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0