Graviditetsvecka 31

 
Välkommen vecka 31 ❤
 
Kroppen: Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant och man kan känna sig tung och otymplig. Hur mycket man går upp är olika från person till person. Lungorna blir starkare och ökar till 800 kubikcentimeter luft per tag istället för 500. Ändå kan det vara lätt att bli anfådd. Att du fylls med vätska är heller inget ovanligt. Om du får tunga och svullna ben kan stödstrumpor hjälpa samt att ligga eller halvsitta med bennen i högt läge. Dessutom är det bra att röra på sig i den mån man kan och tänk på att inte sitta med benen i kors då detta kan förvärra blodtillförseln. Ju tyngre du blir under graviditeten är det viktigt att tänka på din hållning och att inte belasta kroppen fel. Om du har problem med foglossning finns det bälten du kan införskaffa dig samt finns det övningar som kan hjälpa. Fråga din barnmorska så hjälper den dig. Om du inte ansökt om gravidpenning är det nu hög tid att göra det om du har ett tungt arbete. Gravidpenning ansöker du om på försäkrningskassans hemsida.
 
Bebisen: Fostret väger nu omkring 1600 gram och är cirka 43 centimeter. Fostret kan fixera blicken och ser skillnad på ljus och mörker. Det kan känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.
 
Tankar om föregående veckan: Foglossningen håller fortfarande i sig men är någorlunda okej så länge jag inte gör för ansträngande saker. Har även börjat märka att det börjar bli jobbigare att äta då det känns som att måste tänka mer på min hållning. För att slippa få upp maten som är ett litet problem ibland, har jag nu börjat äta annorlunda på morgonen och hittils har det fungerat. Istället för att äta mackor som kan var halvsvårt att få i sig äter jag nu mera fil eller yougurt. Det mättar inte lika mycket men hellre det och få behålla närningen.
Fortfarande har vi inte sett till några sparkar utanpå magen, men den lilla knodden fortsätter att buffa och röra sig där inne. det är fortfarande ganska mysigt när den buffar men vore roligt att se några sparkar innan den kommer ut. Har även varit och inhandlat de första kläderna till bebisen och de är ju bara för söta. Har inte riktigt vågat köpa kläder tidigare men nu börjar det bli dags då det är cirka 2,5 månad kvar till beräknad förlossning. Då Jag inte vet vad det är för kön har jag hållt mig till neutrala färger.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0