Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen

Jag har tittat på "Pepparkakshuset" ett par gånger när sett boken hos mormor. Men det har tyvärr aldrig blivit av att läsa den fast jag känt att jag kanske borde läsa boken, då den både ser lite skrämmande ut på framsidan men även för att den lät intressant när jag läste på bokens baksida. Hur det kommer sig att jag inte tagit mig tid att läsa boken tidigare kan jag undra. Det har väl inte varit rätt tillfälle helt enkelt. Nu när jag återigen är inne i en period då jag läser mycket och har kommit underfull med att deckare är mycket spännande och bra läser jag mer än gärna deckare.
 
"Pepparkakshuset" av Carin Gerhardsen är första delen i Hammarbyserien. Conny Sjöberg arbetar i Stockholm vid Hammarbypolisen där han är kriminalkommisarie. Han spenderar mest på Hammarbypolisen, något som inte uppskattas av familjen. Hammarbypolisen består av Conny Sjöberg som är chefen. Sjöberg är en gift 5 barnspappa varav 2 av dessa är adopterade då deras mamma dog i barnsäng. Då Sjöberg var insatt i fallet med barnens mor bestämde sig familjen för att adoptera dessa tvillingpojkar.
De övriga är ensamstående Petra, Jamal med libanesiskt ursprung men bott i Sverige under större delen av sitt liv och Jens beskrivs som den mest sterotypa deckarpolisen.

I första delen får vi läsa om en brutalmördare med en tragisk uppväxt. Vi får dessutom läsa väldigt fort i boken om exakt vad det är som för mördaren att begå sina handlingar. Här får vi inte bara följa polisen utan även hur mördarens tankegånger går och vad den gör om dagarna.
Allt börjar en blöt och mörk november natt, snön faller över Stockholm. Mannen sätter sig på tunnelbanan. Han funderar över om det syns att han är lycklig? Mannen är för upptagen för att märka att han är förföljd av någon. Inom loppet av en kort period sker det brutala mord i Mellansverige. Ett fall som kriminalkomiserien Sjöberg fick på halsen och är något på spåren. Snart inser han att dessa morden måste hänga ihop på något sätt men hur? Snart börjar komisarien ana hur de hänger ihop och blir iskall inombords. Människan som begår de här brotten har personliga drivkrafter och kommer inte backa för några hinder.
 
Det är första boken med Carin Gehardsen jag läser, och blev mycket positivt överraskad. Jag gillade även handlingen i den här boken vilket fick det att vara extra intressant. Jag tror att resterade böcker i den här serien kommer vara minst lika bra. Ser fram emot att läsa del 2 som ligger och väntar på att läsas.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0