Ny systemkamera

Idag fick jag äntligen överraskningen som sambon hade beställt. För att retas lite extra hade han tidigare i veckan nämnt att han hade köpt något till mig. Innan han gav någon ledtråd gissade jag lite på vad han hade köpt och hade mina små aningar. Givetvis kunde han inte låta bli att fråga vad jag trodde att han skulle ge mig. Till en början svarade jag inte vad jag trodde att jag skulle få men igår avslöjade jag vad jag trodde. Jag hade två alternativ som jag tänkte på: antingen Life is strange eller en systemkamera. Oavsett vad jag sa så höll han minen utan att säga något. Han nämnde även igår att paketet antagligen skulle komma idag (torsdag). Dum som jag var sa jag att jag kunde vänta längre än fredag om det skulle behövas. Gensvaret jag fick var att va bra då kan du få den efter förlossningen. Så kan det gå när man jävlas med en sambo som alltid ska vara värst.
 
I morse var sambon iväg och hämtade ut paketet i affären som han sedan gav till mig. Vilken tur tänkte jag när jag väl öppnade paketet att jag slapp vänta till efter förlossningen. Trots att jag hade mina aningar om vad det kunde vara så blev jag lite förvånad över att han hade köpt en systemkamera till mig. Det är bara att konstatera att jag har en toppen sambo.
 
Systemkameran är en Canon EOS 1300D och kunde inte köpts mer lägligt. Nu hinner jag förhoppningsvis lära mig kameran tills den lilla kommer. Att ha en ordentlig kamera när man precis har fått barn är guldvärt. Dessutom komer jag att kunna fota mycket mer än bara den lilla. Ska bli spännande och se skillnande och utvecklingen med en ny kamera. 

Bilden ovanför är tagen med nya kameran och jag lär mig sakta men säkert hur den fungerar. Känns riktigt kul att exprementera med nya kameran. 
Iza Palm
2017-08-31 @ 14:25:28
URL: http://norrskensskytten.blogg.se/

Åh! Den är faktiskt super ! Jag har en likadan, som jag köpte nu i somras. Den är lättskött och enkelt. Precis som det ska vara. Jag har ju en annan i större modell och lite mer avancerad, men detta är en riktigt fin kamera! :D

Svar: Låter som ett bra betyg. Har ännu inte hunnit lära mig den ordentligt provar mig fram lite och hoppas att jag kommer underfull med hur den fungerar. Än så länge blir jag inte riktigt nöjd med bilderna, men det kommer. Några tips till en nybörjare?
yesc.se

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm
2017-08-31 @ 17:17:17
URL: http://blogg.anniesfotografier.se

Kul med ny kamera :D

Svar: Ja verkligen kul, tar sin tid innan jag lär mig den bara. Men vi ska nog komma överens med tiden.
yesc.se

Iza Palm
2017-08-31 @ 20:09:18
URL: http://norrskensskytten.blogg.se/

Stressa inte med att få det bäst direkt, det kommer. Man får klämma och känna lite. Vad fotograferar du mest av? För det är ju lite det man anpassar sig efter.
http://norrskensskytten.blogg.se/2017/august/blavik.html <-- i det inlägget är bilderna tagna med just den du har, en 1300D.
MEN, fotar du i JPEG? Jag fotograferar i RAW = jag efterbehandlar bilderna i photoshop efteråt. :)
Sen finns det ju en jättebra guide som medföljer kameran också. Hela världen är din lekplats ! Det kommer bli bättre sen ! :D

Svar: Tack för tipsen 😀 innan jag skaffade systemkameran fotade jag djur, natur och böcker. Vilket jag kommer fortsätta att göra. kommer även bli en del bebisfotograferande. Jag sparar bilderna i jpeg. Vad är det för skillnad mellan jpeg och raw? Vad är bäst att spara i? Märkte att bilderna inte hittas i formatet raw om man inte sparar om dem i jpeg.
yesc.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0