Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen

 
Mamma, pappa, barn är den andra fristående delen i Hammarbyserien av Carin Gehardsen. Att försöka låta bli att läsa yttligare än bok av denna fantastiska författaren är svårt och det slutade givetvis med att jag slukade andra delen utan problem.
 
"Hammarbypolisen i Stockholm måste handla snabbt. På kort tid inträffar det två mord som båda hamnar på kriminalkommissarie Conny Sjöbergs bord. En sextonårig flicka med trassliga familjeförhållanden hittas strypt på en toalett på en Finlandsfärja. Kvar finns hennes lillasyster som befinner sig i en situation ingen fjortonåring borde behöva hamna i. Under ett joggingpass finner polisen Petra Westman ett svårt medtaget spädbarn i en buske och i närheten påträffas en kvinna utan id-handlingar död.
Samtidigt vaknar en treårig flicka en morgon och finner att hon är alldeles ensam. Hennes pappa är utomlands och alla tecken tyder på att hennes mamma har tagit lillebror med sig och flyttat därifrån. Hanna är ensam kvar, inlåst i lägenheten. Och tiden går."
 
En lysande fristående fortsättning på pepparkakshuset. Precis som Pepparkakshuset är även del två precis lika spännande och en bok man sällan lägger ifrån sig om man inte självfallet måste. Tyvärr har inte läsaren fått reda på hur det gått för polisen Petra Westman. I första delen blev hon våldtagen och polisen lyckades få fast en gärningsman. Tyvärr visar det sig att det var två gärningsmän och den andre går på fri fot och ställer till det för Petra. Dock börjar det komma fram en del misstankar om vem det skulle kunna vara. Däremot kan man fråga sig hur den lilla treåriga flickan kan vara så mogen för sin ålder.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0