Istället för augustifesten

Under några dagar har det varit augustifest där jag bor. Så länge jag kan minnas har det varit augustifest där jag bor, dock har det sett lite annorlunda ut genom åren. Det jag framför allt minns när jag tänker på augustifesten är marknad, karneval, tivoli och raketer. Dock kan jag inte påstå att jag varit så där jättemycket på augustifesten de senaste åren eller under tonåren. Visst hände det men då jag bodde utanför stan så kände jag alltid att jag var tvungen att åka vid de "roligaste" stunderna.
 
I år såg programmet ut så här:

Onsdag 16 augusti: Tivoli vid Kristinaplatsen samt spelning av Symfoniorkestern i det gröna med Myrra Malmberg och Linus Norda.
Torsdag 17 augusti: Tivoli vid Kristinaplatsen. Rix fm festival i Vasaparken med Måns Zelmerlöv, Peg Parnewik, Nano, Benjamin Ingrosso, Margaret, Jakob Karlberg, Anton Hagman, Wiktoria och Robin Bengtsson. Ungdomszon vid tyskatorget - aktiviteter för ungdomar. Refvens grund (sportdansare) som lät dig prova på dans. Gamezon i hörsalen - Prova på flera olika spel.
Fredag 18 augusti: Tivoli vid Kristinaplatsen. Marknad på G:a Rådsstugugatan. Norrköpings kommun spårvagn bjöd dig på spårvagnar på Drottninggatan/Repslagargatan. Ungdomszon aktiviteter för ungdomar. Refvens grund bjöd på blockflöjtsspelning, Kurt Fyrs trio, seniordansare, Pro Mariehultskören, Mikael Leonadsson, Lindansarna, dans till Samzons orkester. Gamezon i hörsalen där du kan prova på olika spel. Upplev Norrköping SON och Louis De geer och Östgötateatern i tältet kunde ses vid gamla torget. IFK Norrköping sålde souvenirer även spelare fanns på plats. Utmaning av vita hästens spelare i airhockey. Konferanser med Dj Kim, Axel Schylström, Smalare än Thord, Pandora, Sir duke, Peter Johansson och "Finspångsbruden". Musikfyverkerier vid Saltängsbron "prince".
 
Lördag 19 augusti: Tivoli vid Kristinaplatsen. Marknad på G:a Rådsstugugatan, Norrköpings kommun spårvagn bjöd på spårvagnar på Drottninggatan/Repslagargatan. Ungdomszon på Tyskatorget bjöd på hoopster streetbasketturnering, aktiviter för ungdomar, träffa Amanda Edmundsson. Refvens grund/pro i parkenbjöd på lindustry, Norrköpings bugg och rockn roll, The Tigers och dans till Eklövs orkester.  Gamezon pröva på olika spel. Coops-familjedag i vasaparken bjöd på: Norrköpings danscenter, godisregn, Bamse i parken, Dansakademin, dansverkstaden, kalas med Fyrberg och signerning av Sean banan. Stadsloppet gick genom stan. På Södra promenaden kunde du se VW-maffians bilutställning. I Vasaparken gick det att se konfrerenser med Finspångsbruden, Joyvocie, Amanda Fondell, Moderna tider och Joakim Lundell. Det gick även att åka vetranlok. Boksignerning av Emelie Schepps nya bok "Pappas pojke". Sist men inte minst fyverikerier till musik.
Söndag 20 augusti: Sista dagen med augustifesten och du kunde även idag åka karuseller.
 
För min egen del blev det ingen augustifest, då jag anser att jag fått nog av det då det varit i så många år. Dessutom fick jag nog av att bara se ut utanför fönstret där jag kunde se hur folk trängde sig fram så gott det gick. Hade kanske gått på marknaden om jag kände mig lite piggare i kroppen. Men kände att jag hellre satt inne då jag knappt orkade gå, hur skulle det gå att dessutom knappt kunna ta sig framåt? Jag hade blivit galen dessutom kan jag inte sätta mig ner vart som helt med en massa folk omkring mig.
Istället för augustifesten njöt jag av boken "Vyssan lull" av Carin Gehardsen, som var mycket spännande och bra. Dessutom passade jag på att byta boende då jag fick komma ut till landet där jag hade hundsällskap. Voven som ofta låg vid min sida eller på magen. Kan det bli mysigare? Hon får en verkligen att nästan somna när hon ligger i närheten och snarkar. Det var nära att vi höll på att sova ikapp ett par gånger.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0