Helgonet av Carin Gerhardsen

Sven-Gunnar Erlandsson har precis lämnat Långbro Värdhus efter en pokerkväll med  sina vänner Janne Siem, Staffan Jenner och Lenart Wiklund. Han hinner inte långt innan det avfyras 2 skott och han avlider på en gång. När Hammarbypolisen får fallet på bordet verkar det till en början mycket lustigt att Sven-gunnar mördats. Han ansågs vara en mycket omtyckt person och engagerade sig i bland annat fotboll och i de svaga i samhället. Hur kunde en sådan man gå och bli mördad?
 
Hammarbypolisen som vi följer består av Conny (ledaren för gruppen), Jens Sandén nyligen tillbaka efter sjukskrivning, Petra Westman som blivit våldtagen och Jamak Hamad som sitter inne på information om vem som våldtog Petra. Men inget han vill avslöja för henne fören han har alla bevis och kan fälla den skyldige. Nya medlemmar i gruppen är Gardin (Gäddan), som är otroligt smart och har gott om magkänsla. Vi hittar även Odd Andersson, som är  en polis frånspan, kallas för Idol-Odd då han deltagit i Idol. Dessa medlemmar skapar ett perfekt team och kompleterar varandra. Snart får gänget in ledtrådar om fallet med Sven-Gunnar. Många i Sven-Gunnars omgivning döljer något de inte vill tala om. Den som först kommer fram till lysande ledtrådar är Gäddan. Conny är till en början skeptisk till Gäddan men under fallets gång inser han att hon inte är så dum som han trott. Snart hittar de en hemlighet som leder till mördaren. 
 
"Helgonet" är fjärde delen i Hammarbyserien och även i den här boken får vi läsa om fall där de svagaste i samhället drabbas av våld och våldtäkter. Efter att ha läst 4 böcker i Hammarbyserien får jag känslan av att författaren riktar in sig på de svaga i samhället. Vilket inte givetvis behöver vara negativt utan tvärtom. Det är just hennes val av område som gör att hennes böcker är intressanta.
 
"Helgonet" är en spännande bok och det är svårt att inte sträckläsa boken för att få reda på vem som är mördaren och hur det går för alla karaktärerna. I varje del Lyckas karaktärerna ut för något att handskas med som är intressant. I fjärde delen börjar läsaren äntligen komma närmare vem den andra person är som har våldtagit Petra Westman. Vilket kan vara på tiden att få reda på. Det jag gillar med bokserien är att läsaren tidigt kastas in i fallet som händer. Däremot blev jag besviken på slutet då den kändes lite halvfärdig, ser ändå fram emot att läsa fortsättningen om Hammarbypolisen. Böckerna är överlag otroligt spännade så känner att de är värda att fortsätta läsa.  Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0