Graviditetsvecka 33

 Välkommen vecka 33 ❤ Bilder från vecka 33 (32+0)
 
Kroppen:  Även att magen har vuxit en del är det bra att vara ute och röra på sig så gott du kan. Det kan vara allt från simning, promenader och yoga. En del kan inte vara aktiva av olika anledningar. För att kompensera detta kan man antingen tänka på vad du äter eller att äta mindre ofta. Ju tyngre du blir ju lättare är det att kroppen fylls med vätska. Ett tips är att ligga med benen högt, använda stödstrumpor hela dagen.
 
Bebisen: Fostret fortsätter att öka i vikt och väger ungefär 2,2 kilogram, och är 45 centimeter lång. Om barnet skulle födas nu har det goda chanser till att överleva. Dock behöver barnet andningshjäl, extra värme och hjälp med att få i sig näring.Fostervattnet som finns i livmodern hjälper barnet att kunna röra sig fritt. Fostervattnet beskrivs som grumligt, vitaktigt och påminner om hav och tång.
 
Egna tankar om föregående vecka: Samma dag jag gick in i vecka 32 kom den underbara tröttheten tillbaka. Något jag absolut inte uppskattar sedan sist. Tröttheten har hållt sig lugn och jag har inte behövt sova på dagen på flera veckor, nu finns det en risk för att det kommer förändras. Har fått en del kommentarer om att magen är ganska liten vilket fick mig att fundera på om allt var som det skulle med den lilla. Men efter att ha pratat med sambon om detta så lugnade jag ner mig. Då jag faktiskt hade lite extra fett när jag blev gravid. Dessutom är det några veckor kvar till beräknad förlossning så än har jag några veckor kvar då jag kan gå upp i vikt. Barnmorskan har dessutom extra koll på mig som har haft anorexia. Alla värdena har sett jätte bra ut och jag följer kurvan som jag ska så inget jag behöver oroa mig för.
Bebisens hicka har varit lugn den här veckan och inte lika ihärdig som den varit veckan tidigare. Under helgen kändes det som att jag fick känna de första sparkarna (om det inte var inbillning). Ena gången kände jag en en hård rörelse mot armbågen. Andra gången satt jag och åt och tyckte att det var en väldigt stark rörelse den lilla gjorde. Att hitta en bekväm sovställning tycker jag börjar bli svårare och svårare och tycker mest att jag ligger och vrider och vänder mig i sängen.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0