Glöm inte att låsa av Elizabeth Haynes

Glöm inte att låsa av Elizabeth Haynes är en brittisk kriminalroman där vi får följa Cathy i hennes händelserika liv. Vi får läsa om det som hände innan och efter hon förändrades totalt.
 
Den dagen hon träffar mannen med stort M, som heter Lee är hon ung och vilsen. Hon märker nästan genast att han döljer något då han är väldigt hemlighetsfull. Cathys föräldrar finns inte längre i livet och hon fördriver kvällarna med sina vänner på någon krog. Lee får henne att känna sig speciell. Tack vare Lee förändras hon och kommer längre och längre ifrån sina vänner. Efter ett tag börjar Lee förändras och börjar kontrollera hennes vardag. Hon får inte gå någon stans utan att han kontrollerar henne. När hon inte gör som han säger blir han våldsam. Det värsta av allt är att hennes vänner inte tror henne när hon berätar om det. Lee har lyckats få hennes vänner och tro att hon inte mår bra och skadar sig själv.
 
Några år har gått och vi möter Cathy som hon blev efter att hon kommit undan Lee. Hon är svag och lider av maniskt kontrollbehov för att försäkra sig om att hon är i säkerhet. En dag flyttar psykologen Stuart in i hennes hus och hjälper henne och förstår henne när hon som mest behöver. I takt med att de har mer kontakt med varandra förändras deras känslor till varandra. En dag får Cathy nyheten om att Lee ska släppas ut ur fängelset och hennes liv brakar återigen samman. Kommer han att söka upp henne? Är både hon och Stuart i livsfara?
 
Elizabeth Haynes har skrivit en roman om vad människan fruktar som mest. Bara att tänka på hur det känns att inte kunna göra det man själv vill utan att kontrolleras är sinnessjukt och läskigt. Författaren arbetar själv som polis och har tagit med en del av hennes erfarenheter från yrket när hon skrev boken. Det är en väldigt bra och spännande bok som fångar det där man själv aldrig skulle vilja uppleva.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0