Barnmorskebesök sista trimestern #1

Idag var det dags för första mötet i sista trimestern. Besöken börjar nu bli tätare och istället för 4 veckors mellanrum kommer jag nu vara hos barnmorskan var tredje vecka. Alla värden såg jättebra ut och lill knodden växer som den ska. För varje gång man hör hjärtat slå känns det mer verkligt att jag har ett liv i magen.
Idag var min ordinarie barnmorska på semester, så fick en annan kvinna men kändes bra även med den här barnmorskan. Det är andra gången i rad som jag inte har min ordinarie barnmorska vilket är lite synd. Trosts att tycker jag att jag har blivit behandlad bra. Dock tycker jag att det ska bli skönt att få tillbaka min ordinarie barnmorska igen då vi ändå har fått en bra kontakt.
 
Sf-mått: 28
Blodtryck: 120/80
Hjärtslag: 145 slag/minut
 
Då det har visat sig att jag har en annan blodgrupp än barnet så var det idag dags att ta en injektion av Rhophylac. Sprutan tas för att förhindra att barnet för över röda blodkroppar till mamman under förlossningen. Jag hörde av sambon att det var tur att jag inte fick se sprutan då det inte var någon liten spruta som användes. Kändes bra för min del som är spruträdd. Dock tycker jag att blodproven går lättare och lättare för varje gång. Vilket känns skönt, då det görs på varje besök hos barnmorskan. Det var skönt att ha med sig sambon som faktiskt inte alltid kan vara med på besöken på grund av jobb.
 
För övrigt kommer foglossningen till och från och fortsätter att ställa till det emellanåt. Oftast går det bra så länge som jag håller mig lugn, men hur lätt är det när man lätt blir rastlös? Lillknodden fortsätter även att buffa runt där inne vilket är ett positivt tecken. Illamåendet håller sig i lungt däremot kräks jag emellanåt oftast på morgonen. Trodde att kräkperioderna skulle vara över vid det här laget men så är det tydligen inte. För varje dag som går närmar sig förlossningen med stormsteg.     Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0