Kaos i badrummet

Idag blev vi uppringda av firman som skulle komma och fixa vår toalett som ligger vid sovrummet. De undrade om de kunde komma förbi och fixa vår toalett, självklart svarade sambon. När sambon hade lagt på berättade han att de skulle komma och fixa toaletten idag. Underbart tänkte jag med desamma, äntligen skulle det bli gjort! Vi har väntat ett tag på att den ska fixas, tack vare att vi har två toaletter har det inte varit ett högprioriterat arbete.  
 
Strax före halv ett kom firman och påbörjade sitt arbete. Gubbarna höll på en stund i badrummet och kom strax ut med vår gamla toalett. Nästa steg var att sätta dit nya toaletten då skulle det givetvis uppstå problem. Efter en stund kom en från firman och berättade att de inte kunde sätta dit toaletten. Anledningen till att de inte kunde byta toaletten var att de behövdes en ny matta i badrummet. Därför kommer arbetet att dröja yttligare några dagar innan vi kan få den nya toaletten på plats. Det lät som att de skulle komma tillbaka och fixa toaletten på tisdag så håller tummarna.
Tur att vi har två toaletter även att det kräver lite mer motion. Känns självklart lite tråkigt att ena badrummet ska behöva se ut så här fram till tisdag, men finns det för val? Ska bli underbart när det äntligen är fixat.

Ny systemkamera

Idag fick jag äntligen överraskningen som sambon hade beställt. För att retas lite extra hade han tidigare i veckan nämnt att han hade köpt något till mig. Innan han gav någon ledtråd gissade jag lite på vad han hade köpt och hade mina små aningar. Givetvis kunde han inte låta bli att fråga vad jag trodde att han skulle ge mig. Till en början svarade jag inte vad jag trodde att jag skulle få men igår avslöjade jag vad jag trodde. Jag hade två alternativ som jag tänkte på: antingen Life is strange eller en systemkamera. Oavsett vad jag sa så höll han minen utan att säga något. Han nämnde även igår att paketet antagligen skulle komma idag (torsdag). Dum som jag var sa jag att jag kunde vänta längre än fredag om det skulle behövas. Gensvaret jag fick var att va bra då kan du få den efter förlossningen. Så kan det gå när man jävlas med en sambo som alltid ska vara värst.
 
I morse var sambon iväg och hämtade ut paketet i affären som han sedan gav till mig. Vilken tur tänkte jag när jag väl öppnade paketet att jag slapp vänta till efter förlossningen. Trots att jag hade mina aningar om vad det kunde vara så blev jag lite förvånad över att han hade köpt en systemkamera till mig. Det är bara att konstatera att jag har en toppen sambo.
 
Systemkameran är en Canon EOS 1300D och kunde inte köpts mer lägligt. Nu hinner jag förhoppningsvis lära mig kameran tills den lilla kommer. Att ha en ordentlig kamera när man precis har fått barn är guldvärt. Dessutom komer jag att kunna fota mycket mer än bara den lilla. Ska bli spännande och se skillnande och utvecklingen med en ny kamera. 

Bilden ovanför är tagen med nya kameran och jag lär mig sakta men säkert hur den fungerar. Känns riktigt kul att exprementera med nya kameran. 

Filtar för de små

Filtar är något man aldrig kan få för många av, anser jag. Har flera själv och den här gången var det dags för den lilla att få sina egna filtar. Filtarna ovan kommer från Babyland och levererades hem till vår dörr. Filtarna hittar ni här: Vinter & Bloom - Filt Soft Grid Gallerfilt & Liewood Muslinfiltar Rabbit.
 
Soft Grind Gallerfilt är 100% gjord av bomull. Att ha den här filten i sängen eller vagnen gör att ditt barn får den perfekta värmen. Gallermönstret medverkar till att filten får både isolering och andningsfdörmåga, så den inte blir för varm. Storleken på filten är 100 x 75 cm. Låter som en perfekt filt som går att använda under större delen av året. Kan tänka mig att det kommer bli en stor favorit här hemma. Filten finns i flera färger vit, Denim, blå, sand, grön, rosa och grå.  
 
Liewood muslinfiltar rabbit är mjuka filtar som är i 100% ekologisk bomull. Måtten på filtarna är 70x70 cm och är ganska tunna med söta kanin motiv. Om du inte vill ha kaninmotiv på filten kan du istället ha kattmotiv. Båda filtarna är hur söta som helst. Dessutom är det bra att ha både tunna och tjocka filtar då vi har fler än en årstid.
RSS 2.0