Själarnas bibliotek av Ransom Riggs

Författare: Ransom Riggs.
Längd: 509 sidor.
Bokförlag: Rabén & Sjögren.

Handling
”Tiden håller på att rinna ut. En galning är på jakt efter dem och miss Peregrine befinner sig fortfarande i fara. Jacob Portman och Emma Bloom tvingas genomföra det allra farligaste av räddningsuppdrag. De färdas genom ett landskap märkt av krig, träffar nya vänner och utsätts för större fara än någonsin tidigare. Kommer Jacob att bli sig själv igen? Blir han åter den hjälte som han en gång var?”
 
Första meningen i boken: "Monstret stod en tunglängd bort med ögonen fästa vid våra halsar och den förtorkade hjärnan full av mordiska fantasier." Kan en bok börja mer spännande än den här meningen?
 
Recension
Själarnas bibliotek är ett lysande avslut på böckerna om miss Peregrines besynnerliga barn. Redan från första sidan får man som läsare en stor lust att sluka sida efter sida. Den är så spännande att man som läsare har svårt att sluta läsa för att få reda på hur bokserien slutar. Det jag älskar med dessa böckerna är faktiskt alla bilderna författaren haft med i varje bok, de har gjort boken extra intressant och annorlunda. Sista boken är precis lika spännande som de föregående böckerna i serien. Lite sorgligt att det var slutet på den här serien hade sett fram emot fler spännande äventyr med Jacob och hans vänner. Håller tummarna för att det kommer en fortsättning i framtiden. Det var länge sedan jag läste en bokserie som var så otroligt spännande och intressant som den här bokserien.

Spökstaden av Ransom Riggs

Spökstaden av Ramson Riggs är andra delen om Miss Peregrines besynnliga barn.
 
Handling: Efter att ha klarat sig från Miss Peregrines ö, flyr Jacob med sina nya vänner till den märkliga staden London. Där träffar de en farlig galning som heter Caul. Han visar sig vara bror till Miss Peregrine och han är ute efter barnens krafter. Jacob är den enda som kan rädda sina vänner från en säker död.
 
Omdömme: Jag måste erkänna att jag hade lite svårt att komma in i boken då den kändes lite halvseg. Men när jag gav den en ärlig chans var den riktigt svår att släppa. Det tråkiga är att precis som Riggs föregående bok hände det mesta i slutet av boken.Slutet på andra boken gjorde verkligen att man bara ville sluka nästa del i bokserien. Precis som i tidigare böcker använder författaren av bilder, vilket lyfter boken till det bättre och gör den lite unik. 
 
RSS 2.0