Stalker, Lars Kepler

Ett filmklipp skickas till Rikskriminalpolisen. Någon har stått ute i trädgården och smygfilmat en kvinna genom fönstret. Nästa dag hittas hon död till följd av bestialiska skär- och sticksår. En ny film på en annan okänd kvinna kommer till polisen. Det finns ingen möjlighet att identifiera henne innan tiden rinner ut.
Maken som hittar henne mördad blir så traumatiserad att han städar hela huset och bäddar ner henne i sängen. han kan ha sett något avgörande, men hans akuta chocktillstånd hindrar polisen från att genomföra sina förhör. Psykiatrikern Erik Maria bark kallas in för att hypnotisera honom - men det mannen berättar i den djupa transen får Erik att börja ljuga för polisen.
 
En toppen bok av Kepler, spännande från början till slutet. När man läser boken upplever man huvudvpersonernas skräck av att vara iaktagna. Även att Keplers böcker hänger ihop är det inget tvång att man har läst de tidigare böckerna för att hänga med i handlingen.    
Marie
2015-06-27 @ 14:33:27

Har du läst den nu? Den är nog en av de bästa böcker jag läst! Så otroligt spännande!
Själv läser jag Små solfåglar långt borta. Handlar om en flicka i Namibia, Afrika. I början av boken bor familjen fint med det mesta som vi själva har här hemma, sedan skiljer sig föräldrarna och mor och barn flyttar till mormor och morfar. De bor i en by långt bort. Det saknas el och vatten inne, ingen toalett. Det är mycket varmt där och man måste ha luftkonditionering, som inte finns när det inte finns nån el. Intressant att läsa om hur annorlunda de lever.

Svar: Ja jag läste ut den förra veckan, och visst var den otroligt spännande. Låter som en intressant bok.Håller på och läsa ut Orange is the new black. Tanken är väl att jag ska läsa böckerna du lämnade kvar snart.
yesc.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0