Du skulle sagt som det var

 
Du kan ha fått så lite kärlek, att du upplever nätet som övergrepp.
Du kan ha fått så lite närhet att du upplever övergrepp som kärlek
- Okänd 
Med dessa ord börjar Ulla-Maria Andersson sin debut roman Du skulle sagt som det varNorstedts förlag. En roman om svek, ensamhet och sexuella övergepp. 
I boken får vi läsa om en flicka som plötsligt befinner sig i en kvinnas hem. De inleder ett samtal mellan varandra och det liknar terapi.
Huvudpersonen Katrine växer upp i en kärnfamilj: bestående av en mamma, en pappa och storebror. Utått sätt är detta en perfekt familj, men ingen vet som som händer innanför väggarna hos familjen. Pappan sliter hårt men är sällan närvarande för sina barn. Mamman däremot är alltid hemma men ägnar sig ingen större energi åt flickan. Mamman är ofta på dåligt humör och klagar ständigt på pappan vad han än gör. Flickan söker ständigt efter uppmärksamhet av sin mamma, men misslyckas gång på gång.
 
Boken visar hur lätt saker kan gå fel genom att barnen inte får den uppmärksamheten som krävs. När flickan inte får den uppmärksamheten av sin mammam söker hon den på annat håll. Flickans törst efter uppmärksamhet och kärlek gör att hon blir sexuellt utnyttjad. Det är tragiskt att läsa om hur det kan gå så fel för en flicka som bara vill få uppmärksamhet. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0