Kärlek och stålull, Lisbeth Pipping

Kärlek och stålull Handlar om Lisbeth Pipping och hennes systrar som växer upp tillsammans med en utvecklingsstörd mamma. Under hela sin uppväxt lever hon i missär, brist på omsorg och kärlekslöshet." I gamla journaler och i intervjuer med socialarbetare och lärare söker hon svar på frågan varför samhället inte gjorde något, trots att många såg att hon och hennes systrar for illa."
 
En gripande bok. Mycket av det som författaren skriver i boken är fruktansvärt. Hygien sköts inte, de får varken duscha eller bada, eller rena kläder och har inga lakan i sängen. Detta leder till att huvudvpersonen blir mobbad i skolan. En del av namnet kommer ifrån att mamman tvättade bort färg med jujst stålull.
Blir upprörd över att läsa att ingen gjorde något för att hjälpa flickorna, de hade behövt en riktig vuxen. Men ett stort beröm till författaren som ändå lyckades gå en utbildning, få ett arbete och förlåta mobbarna.
 
Detta bevisar att om du bara har viljan och inte ge upp kommer du långt. Som hon skrev i boken så är det otroligt viktigt att prata med någon när man har varit med om jobbiga händelser. Det är något jag själv kommit underfull med. Det går inte och ha hur mycket jobbiga händelser som helst förr eller senare exploderar bägaren.
 
Den viktigaste delen - När hon berättar om sina räddande änglar och de fem gemensamma skyddsfaktorerna:tro, öppenhet, ansvar, mål i livet, tillflyktsort.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0